26 mars 2019

Midroc tecknar avtal med två nya hyresgäster till World Trade Center i Malmö

Midroc tecknar ytterligare två nya hyresavtal med företagen Logtrade och Meritmind för fastigheten World Trade Center på Propellergatan.

På bästa läge, precis vid vattnet i Västra hamnen i Malmö, bygger Midroc ett tredje World Trade Center-kontor på Propellergatan. Byggnaden är spektakulär med en fasad som speglar både hav och himmel och inflyttning beräknas ske i augusti 2019.

En av de nya hyresgästerna är Logtrade, ett innovativt mjukvaruföretag inom handelslogistik. Företaget är kund hos World Trade Center sedan tolv år tillbaka och har gjort en tillväxtresa som nu innebär att de behöver större lokaler. Logtrade har tecknat avtal om våningsplan fem på sammanlagt 266 kvadratmeter.

– Vi har växt successivt sedan vi flyttade in till World Trade Center på Jungmansgatan och letade därför efter större lokaler. På Propellergatan får vi helt nya lokaler där vi själva kan vara med och påverka planlösningen, säger Vibeke Specht, kommunikationschef på Logtrade.

Logtrade flyttar in i kontoret på Propellergatan den 1 september 2019.

– Vi är mycket stolta över att Logtrade väljer att stanna kvar inom World Trade Center-konceptet och att de ser fastigheten på Propellergatan som nästa steg i sin utvecklingsfas, säger Maria Ekström, affärschef på Midroc Properties i Malmö.

Meritmindkoncernen, som är specialiserade på kvalificerade ekonomitjänster, väljer också World Trade Center på Propellergatan och har tecknat avtal om våningsplan tre på 280 kvadratmeter.

– Vi vill få en starkare konceptuell framtoning och väljer därför att flytta till World Trade Center på Propellergatan. Läget är fantastiskt och fastigheten likaså och vi ser fram emot att flytta in i lokaler som är attraktiva och ändamålsenliga för såväl våra medarbetare, kandidater som kunder, säger Maria Ahlén, kommunikationschef på Meritmind.

Meritmind flyttar in på Propellergatan den 1 januari 2020.

– Vi är mycket glada över att World Trade Center-konceptet passar Meritmindkoncernen i deras fortsatta utveckling, säger Maria Ekström vidare.

World Trade Center är världens mest kända nätverk för internationell handel. Sedan starten 1970 har 322 World Trade Center-kontor etablerats i 89 länder världen över med över en miljon företagsmedlemmar. Midroc är fastighetsutvecklare och förvaltare av World Trade Center-konceptet sedan 2006.

– Vi märker att företag som visar intresse för World Trade Center på Propellergatan är i en fas där de vill lyfta sin verksamhet till en ny nivå, säger Maria Ekström. Kombinationen av flexibla och yteffektiva kontor och kringtjänster som underlättar i vardagen, som gemensam konferensvåning och restaurang och café i fastigheten, verkar passa denna typ av företag bra. 

Fakta om World Trade Center på Propellergatan

  • World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg hjälper företag att växa hållbart och människor att utvecklas genom att erbjuda nätverk och kompetens inom handel, tillväxt, ledarskap och finansiering i inspirerande och flexibla arbets- och mötesplatser med hög service.
  • World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg ingår i ett internationellt nätverk med 318 World Trade Centers i 89 länder.
  • World Trade Center på Propellergatan blir det tredje centret som byggs i Västra Hamnen i Malmö. Det uppförs i sju plan, med en uthyrningsbar yta på totalt 3 600 kvadratmeter.
  • Croisette hyr 378 kvadratmeter på plan 7, det översta våningsplanet med terrass i västerläge.

Läs mer på: https://wtcpropellergatan.se/
Film om Word Trade Center Propellergatan: https://vimeo.com/295980287

Fakta om Logtrade
Logtrade är ett innovativt mjukvaruföretag inom handelslogistik.
Läs mer på www.logtrade.se

Fakta om Meritmindkoncernen
Meritmindkoncernen består av Meritmind och Brightby, som hjälper företag och människor till framgång inom ekonomiområdet. Tillsammans erbjuder vi tjänster inom rådgivning, interim uthyrning, rekrytering och kompetensutveckling.
Läs mer på www.meritmind.se och www.brightby.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här