07 juni 2018

Ytterligare hyresgäster tecknar avtal för lokaler i Scala i Helsingborg

Midroc utvecklar projektet Metropol på Söder i Helsingborg. I fastigheten Scala är nu samtliga lägenheter och kontorslokaler uthyrda och ytterligare två hyresgäster avtalade för butikslokaler.

I augusti öppnar två nya verksamheter i Scala på Söder i Helsingborg. Kontrakt har tecknats med Senab och Mozza, som båda öppnar verksamheter på entréplan. I Scala återstår nu enbart tre butikslokaler att hyra ut, lokaler som ska bidra till att lyfta stadsdelen.

Flera samverkande utvecklingsprojekt genererar en positiv utveckling för Söder. Bredvid fastigheten Scala finns en gångbro till Campusområdet där 2 500 personer arbetar och 4 200 studenter är inskrivna. Järnvägsgatan planeras att byggas om till en boulevard där den nya Helsingborgsexpressen kommer att trafikera. Tillsammans med Helsingborg centrals nya uppgång kommer de naturliga flödena av människor i stadsdelen öka.

- För fastigheten Scala innebär det fler intressenter, och både de som driver butiker och restaurang- och caféverksamheter med uteserveringar hör av sig till oss, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

Inrednings- och tjänsteföretaget Senab öppnar ett nytt showroom i Scala. Det blir en inspirationskälla för Senabs kunder som vill skapa en miljö som både stärker varumärket och skapar framtida mötesplatser.

- Valet av Söder kändes självklart eftersom många av våra kunder och samarbetspartners verkar i området. Den kommande Oceanpiren och H+ projektet gav ytterligare anledning för oss att välja Scala, då området moderniseras. Showroomet ger oss möjlighet att visa vår kompetens och våra koncept för kunder som vill skapa miljöer som stöttar och tillfredsställer deras behov, säger Bosse Weberg, Team Manager på Senab.

Det andra tillskottet i Scala blir en ny trendig italiensk mozzarellabar vid namnet Mozza. Restaurangen satsar på att tillföra ett unikt koncept med fokus på mozzarella. I tre olika avdelningar kommer gäster kunna dricka kaffe, äta mat i den genuina restaurangen eller avnjuta riktig italiensk aperitivo.

Midroc sålde Scala till Executive Property Svenska AB i december förra året. Fastigheten är en del av det större projektet Metropol som Midroc utvecklar inom stadsförnyelseprojektet H+ i Helsingborg. Det är stadsdelarna Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck som utvecklas. Scalas entréplan har tre vakanta butikslokaler som förväntas fyllas med unika butiker, caféer och restauranger som kan bidra till moderniseringen av stadsdelen.

Fakta

Byggnaden Scala ingår i projektet Metropol, Helsingborg.
Byggnaden består av ca 4 000 kvm kontor, 650 kvm butikslokaler samt 78 lägenheter. I kvarteret ingår även parkeringsplatser i garage, samordnat med grannfastigheten Metropol.
Byggnaden miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad.
Kontorshyresgäster: Sigma IT Consulting, Palm & Partners, Helsingborgshem, Boston Scientific Nordic AB, Åklagarmyndigheten och Arbetsmarknadsförvaltningen.

 

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här