23 april 2018

Midroc utvecklar World Trade Center Helsingborg med Scandic som hotelloperatör

Mitt i centrala Helsingborg utvecklas en helt ny stadsdel, Oceanhamnen. Längst ut på piren, med full utsikt över Öresund, kommer Midroc uppföra ett nytt World Trade Center, som även kommer inrymma ett hotell med 180 rum. Midroc har tecknat avtal med Scandic. Byggstart sker 2018 och hotellet beräknas öppna hösten 2021.

- Nu vidareutvecklar vi World Trade Center Helsingborg med en helt ny byggnad. I konceptet ingår kontorslokaler med en mängd olika storlekar samt ett hotell med restaurang och konferens, säger Peter Syrén, vd på Midroc. Det är ett vinnande koncept som vi har nyttjat tidigare, och det kommer skapa goda förutsättningar för utvecklingen av stadsdelen Oceanhamnen.

Kontorslokalerna inryms på plan 6-12, med en gemensam generös takterrass. I det nya hotellet planeras för konferensmöjligheter, gym, restaurang, bar och en skybar. Konferens-, gym- och receptionstjänster kommer att nyttjas gemensamt, och i källarplanet finns cykelparkering och parkeringsplatser.

- Hotellet kommer att fylla en viktig funktion både som mötesplats i området, och för besöksnäringen i stort i nordvästra Skåne, fortsätter Peter Syrén. I Scandic får vi en stark aktör som kan bidra med sin kompetens för en hållbar utveckling.

Turismnäringen och efterfrågan på hotellrum har vuxit under de senaste fem åren i Helsingborg, som representerar 13 procent av marknaden i södra Sverige.

- Hotellet kommer att fokusera på både affärsresenärer och turister och dra nytta av det ökande turismsegmentet, särskilt under sommarperioden som är en topperiod i Helsingborg, säger Peter Jangbratt, landschef på Scandic Sweden.

Annordia har utgjort Midrocs rådgivare i utformningen av hotellet och i operatörsrekryteringen.

Om World Trade Center Helsingborg

Hotell- och kontorsfastighet på totalt ca 11 000 kvadratmeter
Fastighetsägare: Midroc
Hotelldelen är på totalt ca 7 000 kvadratmeter, 180 rum, restaurang i bottenplan, konferens, skybar
Hotelloperatör: Scandic Sweden
Kontorsytor på plan 6-12
I källaren finns gym, cykelparkering och p-platser
Generös takterrass ovanpå den lägre huskroppen
Öppnar hösten 2021

Länkar

wtchelsingborg.se
oceanhamnenwbd.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här