01 juni 2018

Ny utkiksplats vid SeaU Helsingborg

Midroc utvecklar en ny attraktiv och pulserande mötesplats mitt i centrala Helsingborg. En ny hotell- och kongressanläggning uppförs tillsammans med 155 bostäder, butiker och lokaler. Idag invigdes en ny utkiksplats vid SeaU Helsingborg, varifrån man får utblickar både över byggarbetsplatsen och Öresund.

- Vi ger nu möjligheten för helsingborgare och besökare att ta del av det som händer på byggarbetsplatsen, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc i Helsingborg. Det är ett stort och spännande bygge som många vill följa på nära håll.

Ingången till utkiksplatsen är belägen längs Kajpromenaden (Helsingörskajen), och den är öppen mellan klockan 07.00 och 20.00 dagligen.

I norra delen av byggarbetsplatsen uppförs fyra flerbostadshus med totalt 155 bostäder. Från utkiksplatsen kan man se huskropparna växa fram, från stomresning till fasadmurning och fönstersättning. De invändiga arbetena påbörjas successivt och pågår parallellt.

Byggarbetena för hotell- och kongressdelen pågår samtidigt som bostäderna. Just nu byggs överdäckningen av källaren och stomresningen har påbörjats för högdelen av hotellet. Närmast utkiksplatsen, mot Kajpromenaden, kommer Clarion Hotel SeaU Helsingborgs restaurang att ligga. Den utformas för många olika sammanhang, från små sällskap till större kongressmiddagar.

Om SeaU Helsingborg

På en av Sveriges mest attraktiva tomter, mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund, kommer en ny, pulserande och central mötesplats skapas. En ny plats för möten och sammankomster, hotell och bostäder för helsingborgare, näringsliv och besökare.

Den nya kongress- och hotellanläggningen får 250 hotellrum och en kongresskapacitet på cirka 1 200 deltagare, konferensrum, restauranger, bar, gym och ett garage med 228 parkeringsplatser. Clarion Hotel SeaU Helsingborg öppnar första kvartalet 2020.

Bostadskvarteret i SeaU Helsingborg består av fyra huskroppar med totalt 155 bostäder, merparten bostadsrätter. Byggandet pågår och inflyttning sker från och med våren 2019.

 

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här