23 april 2018

Ökat intresse för konceptet MidFast på Nordbygg!

Kenneth Engström höll runt 50 demonstrationer av konceptet, som är utvecklat av Midroc Electro, för kunder och samarbetspartners på Nordbygg.

- Många större leverantörer ser det som ett intressant sammanhang att befinna sig i och vill utveckla sitt samarbete med oss. Det talar för att vi är på rätt väg, säger Kenneth.

Nästa steg i lanseringen är ren marknadsföring. Målet är att småningom kunna erbjuda kunder över hela landet konceptet, eller plattformen, där flera olika system i en fastighet kan kommunicera med varandra. Vinsten hämtas hem i energibesparingar, enligt Kenneth Engström, som har varit drivande i att utveckla konceptet:

- I en helt vanlig fastighet, det kan vara ett kontor eller ett bostadshus, finns det idag flera olika system som sköter exempelvis belysning, ventilation och olika larm. Vi har tagit fram en plattform där systemen kommunicerar med varandra och därmed ger energibesparingar och en bättre totalekonomi.

Ett exempel: När första personen kommer till jobbet en morgon och visar sitt inpasseringskort ser systemet till att tända belysningen och sätta igång ventilationen i de delar av kontoret där just den personen brukar röra sig. När siste man går för dagen, kanske tidigt en eftermiddag för att vara hos kund, går systemet automatiskt över till energisparläge.

Den stora fördelen jämfört med konkurrerande system är att man kan arbeta med flera olika system, så länge de tillåter plattformen att hämta information som finns lagrat. Det gör oss mindre sårbara, skulle en leverantör få problem, kan vi lätt byta ut den delen. Det gör att själva installationen dessutom blir mer hållbar, eftersom man inte behöver byta ut allt om en del krånglar.

För mer information om MidFast, kontakta:

Kenneth Engström (för tekniska frågor)
+4610 470 7383

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här