14 mars 2018

Midroc tecknar avtal med två nya hyresgäster till WTC Propellergatan i Västra Hamnen, Malmö

Midroc har ingått två nya hyresavtal med Escandi och Graffiti Café för fastigheten World Trade Center Propellergatan. Företaget Escandi har även tecknat samarbetsavtal för att bistå Midrocs blivande kunder med inredning.

World Trade Center Propellergatan är under uppförande i Västra Hamnen, Malmö. Den sju våningar höga fastigheten blir det tredje WTC-kontoret som byggs i Västra Hamnen. Midroc har tecknat hyresavtal med Escandi och Graffiti Café.

- World Trade Center Propellergatan med dess skimrande fasad blir en tydlig signaturbyggnad, en diamant vid havet, en fristående fastighet med öppna ytor runtomkring. För hyresgäster är WTC Propellergatan inte enbart ett kontor utan ett omfattande nätverk. Hyresgäster erbjuds även delade resurser som ger lägre kostnader, som gemensamma konferenslokaler och flera kontorsadministrativa funktioner, säger Maria Ekström, affärschef på Midroc.

En av de nya hyresgästerna är Escandi, som arbetar med inredningsarkitektur och flyttprojektledning. Utöver deras nya hyreskontrakt på kontorslokal, så har Escandi och Midroc ingått ett nytt samarbete. Midroc kommer framöver erbjuda sina kunder hjälp med inredning av lokaler, då med Escandi som samarbetspartner.

- Den inglasade miljön och utsikten över havet blir en kreativ inspirationskälla i vårt nya kontor. För oss är det viktigt att skapa rätt känsla och inredning, så vårt eget kontor kan representera hur ett framtida kontor kan se ut för våra kunder. I samarbetet med Midroc ser vi fram emot att gemensamt skapa attraktiva arbetsplatser, säger Emma Schultz på Escandi.

- För oss är det viktigt att hjälpa våra kunder i hela flyttprocessen så den blir så enkel och smidig som möjligt. Samarbetet med Escandi ger oss ännu större möjligheter att rådgiva våra kunder. Vi vill att kunderna skall få en enkel och smidig process, samtidigt som vi hjälper dem att skapa en attraktiv arbetsplats med stora utvecklingsmöjligheter, säger Maria Ekström, affärschef på Midroc.

Graffiti Café expanderar sin verksamhet och har tecknat avtal på en 159 kvadratmeter stor lokal på markplan med uteservering mot havet och stora glasfasader. Graffiti Café kommer bland annat erbjuda cateringmöjligheter för hyresgästerna i fastigheten och startar även ett nytt glasskoncept.

- När vi öppnar i WTC blir det den första Graffiti Café som är skapad utifrån vårt nya designkoncept. Vi förnyar såväl erbjudanden som design, och startar ett helt nytt glasskoncept i Västra Hamnen. De stora glaspartierna och uteserveringen låter kunderna njuta av den havsnära miljön. Med etableringen i WTC vill vi tillföra både bra service och bli en samarbetspartner till hyresgästerna, säger Mats Lönnqvist, ägare till Graffiti Café.

Fakta om WTC Propellergatan

• World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg hjälper företag att växa hållbart och människor att utvecklas genom att erbjuda nätverk och kompetens inom handel, tillväxt, ledarskap och finansiering i inspirerande och flexibla arbets- och mötesplatser med hög service.
• World Trade Center i Malmö, Lund och Helsingborg ingår i ett internationellt nätverk med 318 World Trade Centers i 88 länder.
• WTC Propellergatan blir det tredje centret som byggs i Västra Hamnen i Malmö. Det uppförs i sju plan, med en uthyrningsbar yta på totalt 3 600 kvadratmeter.
• Croisette hyr 378 kvadratmeter på plan 7, det översta våningsplanet med terrass i västerläge.

Fakta om Escandi

Företaget Escandi utvecklar fysiska arbetsplatser och projektleder arbetsplatsförändringar. Det består idag av fyra anställda som arbetar som inredningsarkitekter och projektledare.

Fakta om Graffiti Café

Graffiti Café startade 1984 i Kristianstad och har sedan dess expanderat till tio caféer, från Malmö till Västerås. Franchisekedjan ägs och drivs av Mats och Petra Lönnqvist.

www.wtcpropellergatan.se

För ytterligare information, kontakta:

Maria Ekström, affärschef Midroc Property Development, tfn 010-470 74 91

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här