14 juni 2018

Midroc säljer fastigheten Tändstickspalatset i Stockholm

Midroc har tecknat avtal med Anders Bodin Fastigheter rörande en överlåtelse av fastigheten Spektern 8 i Stockholm, det s k Tändstickspalatset. Tillträde sker idag 14 juni 2018.

Fastigheten har varit i Midrocs ägo sedan år 2000, och har sen dess genomgått en omfattande modernisering. Dess karaktär och arkitektoniska gestaltning har samtidigt bevarats tillsammans med många unika detaljer. Fastigheten inrymmer nu bland annat moderna och flexibla kontor, ett business center och en exklusiv konferensanläggning.

- Det är en kulturhistorisk skatt vi säljer med omistliga värden, säger Peter Syrén, vd i Midroc Properties. Vi ser att köparen kommer att förvalta den på ett ansvarstagande sätt och med fokus på långsiktighet, vilket är väldigt betydelsefullt för oss.

Försäljningsarbetet har pågått under våren, och det var i stor konkurrens som fastigheten såldes till Anders Bodin Fastigheter.

- För oss var timingen för försäljningen av Tändstickspalatset helt rätt i år, säger Peter Syrén. Eftersom vi har fokus på fastighetsutveckling inom Midroc Properties så är det en naturlig del av vår affär att avyttra fastigheter efterhand som rätt läge uppstår. Det kapital som frigörs nyttjar vi till att utveckla fler fastigheter. I år och nästa år planerar vi att förvärva och investera i kommersiella fastigheter för drygt 4 miljarder kronor.

Fastigheten är belägen på Västra Trädgårdsgatan 15 i centrala Stockholm, ett stenkast från NK och Kungsträdgården. Uthyrningsbar yta uppgår till ca 6 000 kvadratmeter i fem våningsplan.

- Vi är mycket glada över möjligheten att förvärva en sådan unik fastighet i Stockholms centralaste delar. Fastigheten passar oss långsiktiga ägare perfekt och vi ser fram emot att fortsätta med det gedigna fastighetsutvecklingsarbete som den tidigare ägaren bedrivit, säger Carl Bodin, vice vd och affärsutvecklingschef på Anders Bodin Fastigheter.

Nordanö har varit Midrocs rådgivare i försäljningen. Köparen önskar att inte offentliggöra köpeskillingen.


Fakta

Midroc säljer fastigheten Spektern 8 i Stockholm till Anders Bodin Fastigheter genom bolagsförsäljning.

Byggnaden uppfördes 1926-1928 av Svenska Tändsticksaktiebolagets dåvarande koncernchef Ivar Krüger. Den är ett utsökt exempel på 1920-talsklassicismen, även kallad ”Swedish Grace”. Arkitekt var Ivar Tengbom.

Stor omsorg har lagts på inredning, textilier, möbler och konst. Många av den tidens främsta konstnärer, möbelhantverkare och dekoratörer anlitades för färdigställandet av fastigheten: Carl Milles, Isaac Grünewald och Carl Malmsten, Märta Måås-Fjetterström, Carl Elsa Gullberg, Ewald Dahlskog, Simon Gate, Alf Munthe, Gustaf Cederström, Isidor Hörlin och Arvid Hedberg.

Fastigheten är idag fullt uthyrd, bland hyresgästerna återfinns Kapitel 8 (namnändrat från Lundqvist & Lindqvist), Protector Försäkring, Keystone samt Volvo som hyr de största ytorna.

Anders Bodin Fastigheter äger och förvaltar för närvarande ca 650 bostäder och 68 000 kvm kommersiella lokaler i Stockholms innerstad och Alvik. Mer information: andersbodin.se

För ytterligare information, kontakta:

Peter Syrén, vd i Midroc Properties, tfn 010-470 74 06
Magnus Skiöld, styrelseordförande i Midroc Properties, tfn 010-470 74 05

 

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här