28 juni 2018

Midroc säljer hyresrättsfastighet i Hyllie, Malmö

Midroc har tecknat avtal med Brorman Fastigheter rörande en överlåtelse av fastigheten Malmö Nanna 2 i Malmö. Hyresfastigheten är under uppförande och kommer fullt färdig inrymma 39 hyresrätter och två lokaler. Formellt tillträde sker under kvartal 1 2020.

Midroc utvecklar ytterligare ett bostadskvarter i Hyllie. Det är centralt beläget längs Hyllie allé, ett stenkast från Stationstorget med lokal, regional och internationell kollektivtrafik. Kvarteret kallas Hyllie Corner och utgörs av eleganta byggnader med generös takhöjd och stora ljusinsläpp. Det kommer inrymma både bostads- och hyresrätter, totalt 115 bostäder och fem lokaler.

Hyresrättsfastigheten har nu sålts till Brorman Fastigheter AB.

- Vi tror starkt på det här läget i Hyllie. Förvärvet av hyresrätterna i Hyllie Corner är också extra roligt för oss eftersom det är den första nybyggda fastigheten vi köper i Malmö sedan 1960-talet, säger Martin Brorman, vd på Brorman Fastigheter. Fastigheten utgör ett mycket välkommet komplement till vårt existerande bestånd.

- För oss på Midroc är det alltid viktigt att skapa goda boendekvaliteter, och till så gott som varje lägenhet hör balkong eller uteplats samt tillgång till en gemensam innergård, berättar Magnus Skiöld, arbetande styrelseordförande, tillika transaktionsansvarig i Midroc. Vi har också valt att utforma lite mindre hyreslägenheter, eftersom det efterfrågas av allt fler i Malmö.

Croisette Real Estate Partner har varit Midrocs rådgivare i försäljningen.

Fakta

Byggherre: Midroc. Entreprenör: Midroc Construction. Arkitekt: Juul Frost Architects.
39 lägenheter och två lokaler i bottenplan. Inflyttning fr o m december 2019.
Uthyrningsbar yta: ca 2 700 kvm.
Miljöklass: förberett för Miljöbyggnad, nivå Silver.

Brorman Fastigheter AB är ett familjeföretag i fjärde generationen med ett fastighetsbestånd bestående av både lokaler och bostäder i Malmö. 

Croisette Real Estate Partner erbjuder kvalificerad analys och värdering, lokalförmedling och transaktionsrådgivning avseende kommersiella fastigheter, flerbostadshus och mark. Croisette består av professionella och drivna fastighetskonsulter med kontor i Malmö och Stockholm. 

Hyllie är ett av Malmös största och mest prioriterade utvecklingsområden. Fullt utbyggt kommer det att omfatta ca 12 000 bostäder och ca 15 000 arbetsplatser. I området finns 250 butiker och 700 hotellrum.
Hyllie har utmärkta pendlingsmöjligheter. Med kollektivtrafik tar det sju minuter till Malmö C och tolv minuter till Kastrup.

Midroc har tidigare utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteret Saga samt ett parkeringshus i Hyllie. Just nu byggs också ett kontorshus, The Edge, och ett bostadskvarter, Hyllie Corner. I Hyllie planeras också för ett större utvecklingsprojekt; The Embassy of Sharing.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här