08 mars 2018

Midroc hyr ut lokal i SeaU Helsingborg till BrewDog

Midroc Property Development har tecknat hyresavtal med BrewDog som kommer flytta in i SeaU Helsingborg sommaren 2019. Det är BrewDogs första etablering i Helsingborg.

I Helsingborg byggs ett helt nytt område, SeaU Helsingborg, som kommer bestå av kongressanläggning, hotell och bostäder. I bostadsrättshusen byggs även lokaler och första kontraktet är nu tecknat med BrewDog, som öppnar sommaren 2019.

- När BrewDog slår upp dörrarna för första gången i Helsingborg, blir det med utsikt över Öresund. Lokalen kommer ha en uteservering längs med Helsingörskajen och kommer bidra med ett helt nytt barkoncept som idag saknas i staden. BrewDog kommer med sitt koncept sätta sin egen prägel på stråket längs kajen, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

BrewDog är den första hyresgästen som tecknat avtal till en av de fyra kommersiella lokalerna i bostadsrättshusen. BrewDog har egna bryggerier där de tillverkar ölen som de sedan starten 2007 har blivit världskända för. Sortimentet på BrewDogs barer består alltid till hälften av deras egen bryggda öl.

- Sommaren 2019 öppnar vi baren och vi ser fram emot att vara med och höja Helsingborg som en ölstad. Utöver våra egna bryggda ölsorter så handplockar vi alltid de sortiment vi serverar, gärna med olika lokala inslag. Så vi ser fram emot att lyfta in Helsingborg, inte bara i stämningen från Helsingörskajen, utan även i sortimentet, säger Magnus Svensson, delägare i BrewDog Bar.

BrewDog öppnade den första svenska baren i Stockholm 2013. Sedan dess har verksamheten expanderat till Göteborg, Malmö och härnäst till Nyköping.

Bostadsområdet SeaU Helsingborg, som BrewDog blir grannar med, kommer bestå av totalt 155 bostäder, varav 107 blir bostadsrätter och 47 blir hyresrätter. I bottenvåningarna finns fyra lokaler för uthyrning.

För ytterligare information, kontakta:
Johan Svedström, affärschef på Midroc Property Development AB, tfn 010-470 73 81

Fakta om SeaU Helsingborg

På en av Sveriges mest attraktiva tomter, mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund, kommer en ny, pulserande och central mötesplats skapas. En ny plats för möten och sammankomster, hotell och bostäder för helsingborgare, näringsliv och besökare.

Den nya kongress- och hotellanläggningen får 250 hotellrum och en kongresskapacitet på cirka 1 200 deltagare, konferensrum, restauranger, bar, gym och ett garage med 228 parkeringsplatser. Clarion Hotel SeaU Helsingborg öppnar första kvartalet 2020.

Bostadskvarteret i SeaU Helsingborg består av fyra huskroppar med totalt 155 bostäder, merparten bostadsrätter. Byggandet pågår och inflyttning sker från och med våren 2019.

Midroc är fastighetsägare och Allbygg i Höganäs är entreprenör. Arkitekt för bostäderna är Wingårdhs och arkitekt för hotell- och kongressanläggningen är Jais Arkitekter.

Fakta om BrewDog

BrewDog startade 2007 i Fraserburgh, norra Skottland av James Watt, Martin Dickie och hunden Bracken. Genom åren har BrewDog stått bakom flera framgångsrika och innovativa marknadsföringskampanjer. De står bakom den hittills mest framgångsrika crowdfunding-kampanjen, Equity For Punks.

BrewDog öppnar egna barer världen över. Den största marknaden utanför Storbritannien, där det idag finns cirka 35 barer, är Sverige. På den svenska marknaden öppnar BrewDog nästa bar i Norrköping, vilket blir den femte baren i Sverige. Under 2019 är det Helsingborg som får en BrewDog Bar.

I Sverige är man partners med de tre lokala, passionerade ölälskarna Magnus Svensson och George & Afram Haffo. Tillsammans öppnade de den allra första internationella BrewDog-baren 2013 på Kungsholmen i Stockholm, därefter följde Göteborg, Södermalm i Stockholm och Malmö. BrewDogs öl importeras av Cask Sweden AB.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här