13 december 2018

Inflyttning har påbörjats i Växjös senaste träbyggnad, kvarteret Ekologen

Nu har inflyttningen i kvarteret Ekologen börjat, i den första etappen har 20 hyresgäster fått tillträde till bostäderna. Den 15:e december flyttar ytterligare 20 hyresgäster in i flerbostadshuset som är uppfört i trä.

Kvarteret Ekologen i Växjö är Midrocs senaste tillskott inom träbyggnation. Sedan tidigare har Midroc utvecklat flera projekt med massiv trästomme i Växjö, däribland det flerfaldigt prisbelönade projektet Limnologen. Nu är 75 nya lägenheter färdigställda för inflyttning i kvarteret Ekologen, strax intill Limnologen.

- Det är roligt att efterfrågan varit så stor sen vi startade uthyrningen. Ekologens lägenheter håller hög standard, och med närhet till både centrum och universitet tilltalar projektet många. Vi förväntar oss att hela fastigheten ska vara uthyrd redan under första kvartalet 2019, säger Anders Persson, biträdande affärschef på Midroc.

Det är HSB Sydost i Växjö som sköter uthyrningen och det finns fortfarande lediga lägenheter att tillgå, främst treor.

Fastigheten är belägen i det natursköna området vid sjön Trummen, som flertalet lägenheterna har utsikt över, och samtliga lägenheter är utrustade med antingen balkong eller uteplats. I området finns bra närservice med bland annat matbutik.

Midrocs nästa utvecklingsprojekt i området är kvarteret Biologen, även dessa bostäder byggs med träbyggnadsteknik och förväntas stå klara vid årsskiftet 2020-2021.

Fakta om Ekologen

Fastighetsutvecklare: Midroc
Arkitekt: Arkitektlaget
Certifiering: Miljöbyggnad, nivå Silver
Entreprenör: Värends Entreprenad AB
75 hyreslägenheter. Majoriteten är 2-3 rum och kök stora, mellan 50 och 70 kvadratmeter
Lägenhetsfördelning: 25 lägenheter på 2 RoK, 41 på 3 RoK och 9 på 4 RoK
Den totala boarean är 5 332 kvadratmeter

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här