03 september 2018

Idag invigs nya förskolan Utforskaren i Helsingborg

Idag har Norlandia Förskolor invigt den nya förskolan Utforskaren i Helsingborg som Midroc utvecklat. På plats var såväl barn, föräldrar som personal för att delta i festligheterna.

Vid dagens invigning av Norlandias nya förskola i Helsingborg deltog Midroc som ligger bakom utvecklingen av förskolan, tillsammans med totalentreprenören A-Byggarna i Helsingborg. Vid ceremonin gav båda parter varsitt fruktträd, bygghjälm och spade till den nya förskolan.

- För oss är det viktigt att se till både stora och små behov för att hitta de bästa lösningarna åt våra kunder. Det nära samarbetet mellan Midroc och Norlandia har resulterat i en unikt anpassad förskola, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

Fastigheten består av två plan med plats för totalt 100 barn i åldern 1-5 år. Förskolan har eget storkök och en gemensam matsal för alla barnen. Utanför finns två stycken gårdar, en stor och en mindre där det finns rika möjligheter för spring och lek.

Norlandia som driver förskolan Utforskaren flyttade in i de nya lokalerna i januari. Förskolan kommer att bestå av totalt åtta avdelningar, varav de två sista öppnar i januari 2019. I dagsläget har förskolan cirka 65 barn och den expanderar med både barn och personal.

- Det är oerhört kul att verksamheten är igång och redan under första halvåret lyckades vi fylla halva huset. Förskolan växer och vi räknar med att ha fullt hus till augusti 2019. De rymliga lokalerna med stort ljusinsläpp och fönsterpartier i barnens nivå passar vårt behov, säger Mirella Beck, förskolechef på Utforskaren.

En som tyckte det var extra spännande att delta på invigningen var Marko Drazovic som planterade ett av äppelträden. Hans plan för vad äpplena ska användas till är klar.

- Vi ska göra äppelpaj, så klart! Man kan också göra äppelsås, det är gott. Nu ska vi vattna så det blir många äpplen, säger Marko, 5 år.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här