17 december 2018

Givaudan flyttar till The Edge i Hyllie, Malmö

Smaksättnings- och parfymföretaget Givaudan har tecknat hyresavtal avseende en kontorslokal på 363 kvadratmeter i The Edge, Hyllie. När fastigheten står klar i slutet av 2019 kommer företaget flytta in på femte våningen i den strykjärnsformade fastigheten.

Givaudan har under en period letat efter en ny lokal som bidrar med att sätta en ny profil på varumärket. I de nya lokalerna bygger Midroc ett demokök där Givaudan kommer att kunna visa upp sina produkter för kunderna.

- The Edge har en attityd och ett signalvärde som återspeglar det vi vill stå för som bolag, att vara i framkant och driva verksamheten där det finns puls och där det händer saker, säger Jonas Lellky, vd på Givaudan. Givaudan är i en expansiv fas och med flytten till den mer yteffektiva lokalen kan vi även möta framtida expansion.

Givaudan är redan hyresgäst hos Midroc, och det var självklart att gemensamt hitta en ny lösning för deras lokalbehov. Idag finns de i Lund, men de ser flera stora fördelar med flytten till Hyllie. Kontorets läge och närhet till goda kommunikationer, som till Kastrup, var bidragande faktorer till valet av The Edge för Givaudan, som ofta har internationella kunder på besök.

- Vi är glada för att Givaudan väljer att fortsätta hyra kontorslokaler i en Midroc-fastighet. Vi tror att The Edges premiumprofil med en spännande design och goda faciliteter kommer passa deras internationella verksamhet väldigt väl. För verksamheter som Givaudan där man ofta har besök eller själva reser så ligger The Edge bra till, med närheten till Kastrup, säger Maria Ekström, affärschef på Midroc. Utöver det finns ett fantastiskt utbud av närservice i Hyllie.

Det som kännetecknar The Edge är dess ikoniska design, högt till tak och glasfasader som speglar gränslöshet. Fastigheten står klar i slutet av 2019 och består av totalt tio våningar. Hyresgästerna får bland annat en gemensam takterrass med utsikt över Öresund och en sportdepå i källaren med dusch och omklädningsrum.

Fakta om The Edge och Midrocs utvecklingsprojekt i Hyllie

  • Fastighetsutvecklare: Midroc, entreprenör: Peab, arkitekt: Erik Giudice Architects.
  • Uthyrningsbar yta: ca 7 600 kvadratmeter. Total yta: 9 800 kvadratmeter. Varje våningsplan är 780 kvadratmeter stort.
  • Miljöklass: Miljöbyggnad, nivå Silver.
  • Övriga hyresgäster i The Edge är: AddPro och Naprapatlandslaget.
  • Midroc har tidigare uppfört ett parkeringshus i kvarteret, tillgänglig för The Edges hyresgäster och besökare.
  • Midrocs totala investering i The Edge uppgår till ca 350 miljoner kronor.
  • Hyllie är ett av Malmös viktigaste utvecklingsområden. Fullt utbyggt kommer det att omfatta ca 12 000 bostäder och ca 15 000 arbetsplatser.
  • Hyllie har utmärkta pendlingsmöjligheter. Med kollektivtrafik tar det sex minuter till Malmö C och tolv minuter till Kastrup.
  • Midroc har tidigare utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteret Saga samt ett parkeringshus i Hyllie. Midroc uppför också ytterligare ett bostadskvarter i området.

Mer om The Edge

https://www.edgehyllie.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här