09 januari 2018

Första kongressen värvad till SeaU Helsingborg

I början av 2020 står Helsingborgs nya hotell- och kongressanläggning, Clarion Hotel SeaU Helsingborg, färdig för att ta emot kunderna. Nu är det klart att den första inbokade kongressen blir Samverkan Skola Arbetsliv (SSA) rikskonferens, under våren 2021.

Den första kongressen som tar plats i byggnaden är SSA Rikskonferens, en stor kongress som i Helsingborg kommer ha temat Likvärdiga livschanser. Skola, näringsliv och forskning ska fram till 2021 arbeta med ett pilotprojekt på tre skolor med målet att öka ungdomars måluppfyllese och därmed ökad behörighet till gymnasiet. Som lokal värd för konferensen står skol- och fritidsförvaltningcn tillsammans med stadsledningsförvaltningen i Helsingborgs stad.

- Konferensen är ett unikt tillfälle för företrädare från skola och näringsliv att mötas och diskutera gemensamma frågor. Genom det starka vardagliga samarbetet mellan oss på stadsledningsförvaltningen och kollegorna på skolförvaltningen bygger vi under kommande år grunden för en verkligt bra och givande konferens, säger näringslivsdirektören Michael Fransson.

- Tony Mufic, utbildningsdirektör, understryker: Vi har ett gemensamt ansvar att arbeta för likvärdiga livschanser och det är det vi vill visa upp i samverkan mellan skola och näringsliv.

Helsingborg Convention & Event Bureau (CEB) arbetar på uppdrag av Helsingborgs Stad med att sälja Helsingborg som en mötes- och evenemangsstad. Helsingborg CEB arbetar för att stadsövergripande och strategiskt viktiga evenemang och möten ska förläggas i staden. Detta för att utveckla staden som destination genom ett brett och attraktivt utbud, samt för att erhålla viktiga turistekonomiska effekter. Evenemang och möten såsom Riksidrottsmötet, Veteran-EM i bordtennis, Kirurgiveckan, Melodifestivalen och SM-veckan har genom åren placerats i Helsingborg tack vare ett proaktivt säljarbete av Helsingborg CEB. Med Clarion Hotel SeaU Helsingborg erbjuds nya möjligheter för möteskunderna i Helsingborg och SSA Rikskonferens blev det första mötet som staden värvade till den nya kongressanläggningen.

- En första värvning till ett ny anläggning är alltid lite speciellt och i detta fallet extra glädjande då alla parter samverkat för att få kongressen till Helsingborg. Med Clarion Hotel SeaU öppnas nya möjligheter för Helsingborg. Under 2018 kommer vi bland annat att bearbeta den internationella kongressmarknaden med målet att ta världen till Helsingborg, säger Johan Lundell, chef på Helsingborg Convention & Event Bureau.

Området SeaU Helsingborg utvecklas sen några år tillbaka av Midroc. Förutom hotell- och kongressanläggningen byggs 155 bostäder längs med Helsingörskajen. Samtidigt förlängs promenadstråket från Norra hamnen till Ångfärjestationen och den kommande Vågparken. Clarion Hotel SeaU Helsingborg kommer bli en ny, attraktiv och pulserande mötesplats mitt i centrala Helsingborg.

- Vi gläds åt att den första kongressen är bokad och klar, och hoppas att den ska följas av många framöver, säger Johan Svedström, biträdande affärschef i Midroc. Vårt mål är att skapa möjligheter till utveckling i Helsingborg.

Clarion Hotel SeaU Helsingborg byggs med ambitionen att bli helsingborgarnas nya vardagsrum. Med sina 250 rum, många med havsutsikt, barer, restauranger, spa, pool och gym blir det något i särklass. 2020 välkomnas gästerna till Helsingborgs största hotell.

- Clarion Hotel SeaU ska vara en arena för storslagna möten och de möten man minns. Small talk, big business som vi brukar kalla det. Att det dessutom är Helsingborgs stad som bokat betyder extra mycket för oss, då ambitionen är att hotellet med dess kongressanläggning ska vara en mötesplats för både tillresta och helsingborgare, säger Henrik Berghult, Senior Vice President Clarion Hotel.

Om SeaU Helsingborg

På en av Sveriges mest attraktiva tomter, mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund, kommer en ny, pulserande och central mötesplats skapas. En ny plats för möten och sammankomster, hotell och bostäder för helsingborgare, näringsliv och besökare.

Den nya kongress- och hotellanläggningen får 250 hotellrum och en kongresskapacitet på cirka 1 200 deltagare, konferensrum, restauranger, bar, gym och ett garage med 228 parkeringsplatser. Clarion Hotel SeaU Helsingborg öppnar första kvartalet 2020.
Bostadskvarteret i SeaU Helsingborg består av fyra huskroppar med totalt 155 bostäder, merparten bostadsrätter. Byggandet pågår och inflyttning sker från och med våren 2019.

Midroc är fastighetsägare, Allbygg i Höganäs är entreprenör och arkitekt är Jais Arkitekter.

 

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här