28 februari 2018

Byggstart för en helt ny stadsdel i Helsingborg

Nu är det dags för byggstart av den nya stadsdelen Oceanhamnen, en av fyra stadsdelar i stadsutvecklingsprojektet H+ i Helsingborg. Lördagen den 24 mars bjuds helsingborgare och andra intresserade in till ett lekfullt byggstartsevent på mötesplatsen Pixlapiren.

H+ är det största stadsutvecklingsprojektet i Helsingborg i modern tid. Fram till år 2035 ska de fyra nya och befintliga stadsdelarna Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck utvecklas och ge plats för nya invånare, nya verksamheter och nya mötesplatser.

- Byggstarten är en historisk milstolpe. Vi ska bygga en ny unik stadsdel byggd på öar med den senaste tekniken, varierade boendeformer i centralt läge vid havet. Det är också en del i det långsiktiga arbetet för att bygga ihop Helsingborg till en gemensam stad. En utveckling som vi förverkligar tillsammans med helsingborgare och andra aktörer, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Den första etappen ska ge plats för tre kontorsbyggnader, fyra bostadskvarter, ett torg med en gång- och cykelbro som leder till Knutpunkten, en ny park i torrdockan, en kajpromenad och en kanal som skapar den första ön i stadsdelen. Bron ska vara klar när de första flyttar in i området.

- Den nya stadsdelen kommer att ytterligare stärka Helsingborgs nära koppling till vattnet och skapa många nya attraktiva bostäder och mötesplatser för helsingborgarna, säger Peter Danielsson.

- Vi tycker det är fantastiskt spännande att tillsammans med Helsingborgs stad få möjligheten att fortsätta samhällsbyggandet i Oceanhamnen med både nya lokaler och bostäder, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc. För oss blir det en en naturlig fortsättning på SeaU Helsingborg.

Byggaktörerna i första etappen bjuder tillsammans med staden och dess bolag och andra aktörer in till en gemensam byggstart på mötesplatsen Pixlapiren lördagen den 24 mars mellan klockan 15 och 19. Under eftermiddagen bjuds helsingborgarna på information om den nya stadsdelen, roliga aktiviteter, foodtrucks och en avslutande föreställning när mörkret faller.

- H+projektet uppmuntrar till att testa nya idéer och aktiviteter och olika typer av samarbeten. Det har lett både till ny teknik som ska införas i området och nya typer av samarbeten med aktörer som är med och bygger den nya hållbara stadsdelen. Tillsammans vill vi bjuda in helsingborgare från stadens alla hörn till ett annorlunda och roligt event i den nya stadsdelen, säger Jessica Engvall, kommunikationsansvarig för H+projektet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Svedström, affärschef Midroc
tfn 010-470 73 81, johan.svedstrom@midroc.se

Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande Helsingborg,
tfn 042-10 50 87

Jessica Engvall, kommunikationsansvarig för H+ projektet Helsingborg,
tfn 0732-31 11 08

Bild

Översiktsbild Oceanhamnen

Midrocs projekt i Oceanhamnen

WTC Helsingborg

  • WTC Helsingborg kommer att få ett perfekt läge i Oceanhamnen, på pirspetsen ut mot havet.
  • Kontor i 13 våningar, totalt 10 000 kvm stort, motsvarar ca 800 nya arbetsplatser.
  • Skybar, takterrasser, restaurang i bottenplan, gemensam konferens, sportdepå med tillgång till gym och cykelparkering, p-platser. Inflyttning från våren 2021.

Brf Oceanpiren och Oceanvillorna

  • 37 bostadsrätter, 5 stadsradhus och en mindre bottenvåningslokal, totalt ca 3 000 kvm bostäder.
  • Grönskande innergård, parkeringsgarage och cykeldepå.
  • Inflyttning från 2020.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här