21 mars 2017

Midroc tecknar avtal med Helsingborgshem och Palm & Partners

Midroc har tecknat två nya hyresavtal i fastigheten Scala på Söder i Helsingborg. Den 13 700 kvadratmeter stora byggnaden är under uppförande och kommer att vara inflyttningsklar under hösten.

Scala är belägen utmed Järnvägsgatan. Byggnaden kommer inrymma butiker, lokaler och bostäder och ingår som en del av den nyproduktion som pågår på Söder i Helsingborg.

- Byggnaden Scala har ett fantastiskt läge med sundsutsikt, säger Carl von Strokirch, affärschef på Midroc. Den ligger intill hotell Radisson Blu och World Trade Center Helsingborg. Med både konferens och flera restauranger att tillgå underlättas affärsmötena. Det attraktiva läget spelar också stor roll för pendlare som bara får 200 meter till nya uppgången från Helsingborg central.

Midroc har tecknat avtal med Helsingborgshem avseende en kontorslokal på ca 700 kvadratmeter, en lokal som får en modern arbetsmiljö som främjar samverkan.

- Större och färre kontor som är strategiskt lokaliserade i staden skapar förutsättningar för bättre samarbete inom organisationen. Scala stöttar det samverkande sätt vi vill arbeta på, närheten till kommunikationer underlättar dessutom utbytet med externa partners. Vår målsättning är arbetsmiljöer där idéer, tankar och behov tas till vara – det leder till utveckling som ökar kundnyttan, konstaterar Jonas Hansson, vd på Helsingborgshem.

Ytterligare ett företag har valt att etablera sig i Scala. Midroc har tecknat hyresavtal med Palm & Partners avseende en yteffektiv kontorslokal med sundsutsikt på ca 140 kvadratmeter.

- Det är viktigt för oss att våra kontor både finns på platser som är lätta att nå med kollektivtrafik, samtidigt som de är tillgängliga med bil, säger Johnny Gunnarsson, vd på Palm & Partners. Vi ser även det som en fördel att ha en hyresvärd som är flexibel med möjligheten att kunna anpassa lokaler, både när vi behöver växa och när vi behöver mindre ytor.

Fakta

  • Byggnaden Scala ingår i Helsingborgs nya kvarter Metropol som byggs på Söder, väster om Mäster Palms plats, bara ett stenkast från Öresund och det område som kommer att utgöra H+.
  • Kvarteret Metropol består av totalt 78 lägenheter, 4 000 kvm kontor, 650 kvm butiker och restauranger samt hotell Radisson Blu med 205 rum, konferens, restaurang, bar m m. I kvarteret ingår också 147 parkeringsplatser i garage.
  • Helsingborgshem är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Helsingborgs stad. Företaget har ett bostadsbestånd på ca 12 000 hyreslägenheter. Helsingborgshem hyr ca 700 kvadratmeter på plan 4 och flyttar därmed en del av sin verksamhet till Söder i Helsingborg, som ett led i att skapa bättre förutsättningar för samarbete på sina kontor runt om i staden. Inflyttning är planerad till december 2017.
  • Palm & Partners är ett av Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag som via systerbolagen även erbjuder Executive Search samt Outplacement. De hyr en lokal på ca 140 kvm i Scala. Inflyttning är planerad till oktober 2017.
  • Byggherre: Midroc. Arkitekt: Horisont arkitekter. Byggentreprenör: Allbygg i Höganäs AB.

För ytterligare information, kontakta:

Carl von Strokirch, affärschef på Midroc, 010-470 74 45

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här