11 september 2017

Midroc tecknar avtal med Boston Scientific Nordic och Åklagarmyndigheten

Midroc Property Development hyr ut ytterligare 2 000 kvadratmeter kontor i fastigheten Scala på Söder i Helsingborg. Midroc har tecknat två nya hyresavtal, med Boston Scientific Nordic AB och Åklagarmyndigheten.

Fastigheten är under uppförande och lokalerna kommer att vara inflyttningsklara från och med december.

- Det finns ett sug efter nybyggda kontorslokaler i Helsingborg, och vi för diskussioner med ytterligare företag och organisationer som vill etablera sig i Scala, säger Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef på Midroc. Ju närmare vi kommer inflyttningsdatum, desto större är intresset.

Ett av företagen som valt att etablera sig i fastigheten Scala är det amerikanska medicinteknikföretaget Boston Scientific Nordic AB. Kontorslokalen är 955 kvadratmeter stor och inflyttning kommer ske i mars.

- Det är viktigt för oss med ett centralt läge med närhet till kollektivtrafik och färjorna. När vi valde Scala för vårt nordiska huvudkontor, kunde vi i ett tidigt stadie påverka lokalernas utformning efter våra behov. Kontoret kommer ha en öppen modern planlösning, med plats för både större och mindre möten. Lokalerna är även anpassade för att vi kan expandera, säger Anette Plönning, HR Manager Norden på Boston Scientific Nordic AB.

Åklagarmyndigheten i Helsingborg har även valt att teckna avtal med Midroc om en kontorslokal i två plan på totalt 926 kvadratmeter. När lokalerna är färdigbyggda kommer ett 40-tal medarbetare flytta in.

- Trots att vi kom sent in i byggprocessen, har både Midroc och arkitekten varit väldigt lyhörda för våra behov och önskemål. Det är viktigt för oss att erbjuda en social och inbjudande miljö med närhet både till kommunikationsmöjligheter och tingsrätten. För oss är god ljudstandard och bra ventilation väldigt viktiga frågor för att skapa en ostörd arbetsmiljö. Det upplever vi att Midroc gjort sitt yttersta för att skapa, säger Eva-Marie Persson, kammarchef på Åklagarmyndigheten i Helsingborg.

Fakta om Scala och Metropol

  • Byggnaden Scala ingår i Helsingborgs nya kvarter Metropol som byggs på Söder, väster om Mäster Palms plats, bara ett stenkast från Öresund och det område som kommer att utgöra H+.
  • Kvarteret Metropol består av byggnaderna Scala och Metropol. Scala har totalt 4 000 kvm kontor, 650 kvm butiker och 78 lägenheter. Metropol inrymmer flera restauranger samt hotell Radisson Blu med 205 rum. I kvarteret ingår också 147 parkeringsplatser i garage.
  • Tidigare har Sigma IT Consulting, Palm & Partners och Helsingborgshem valt att etablera sig i fastigheten.
  • Byggherre är Midroc Property Development, arkitekt är Horisont Arkitekter och byggentreprenör är Allbygg i Höganäs AB.

För ytterligare information, kontakta:

Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef i Midroc Property Development AB, tfn 010-470 74 45

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här