19 december 2017

Midroc säljer fastigheterna Scala i Helsingborg till Executive Property

Midroc säljer fastigheterna kv Scala 1 och kv Scala 3 i Helsingborg till Executive Property Svenska AB. Byggnaden är under färdigställande och inrymmer ca 9 800 kvadratmeter kontors- och butikslokaler samt lägenheter. Köparen tillträder fastigheterna 1 juni 2018.

Byggnaden är belägen på Söder i Helsingborg, på ett profilstarkt läge längs med Järnvägsgatan, med utsikt över Öresund, och med ett par hundra meter till Helsingborg centralstation. Den ingår i projektet Metropol, där bl a Radisson Blu och World Trade Center Helsingborg är hyresgäster. Midroc har utvecklat byggnaden och fortsätter ansvara för förvaltningen under åtminstone ett år framöver.  

Scala inrymmer 4 789 kvadratmeter kontor och butikslokaler. Ca 90 % av ytorna är redan uthyrda, fem butikslokaler på mellan 50 och 300 kvadratmeter kvarstår att hyra ut. De tre första kontorshyresgästerna har tillträtt sina lokaler: Sigma IT Consulting, Palm & Partners samt Helsingborgshem. Övriga kontorslokaler färdigställs i takt med inflyttningen.

Utöver lokaler finns 78 lägenheter på plan 5-10 i byggnaden, varav de flesta med sundsutsikt. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1 och 6 rum och kök, och uthyrning pågår genom Boplats Syd. Inflyttning sker från och med december 2017.

-Vi är glada att få sälja ytterligare en fastighet till Executive Property, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc. Fastigheten Metropol, med Radisson Blu och World Trade Center-filialen i Helsingborg som hyresgäster, har tidigare sålts till företaget. Det finns stora förvaltningsmässiga fördelar med en gemensam ägare till fastigheterna, även med tanke på att det finns gemensamma garage- och energilösningar i Metropol och Scala. På så sätt kan samordningsfördelar tas tillvara, och därför är Executive Property bästa tänkbara köpare för oss.

Vi är intresserade av att vara med och utveckla Söder i Helsingborg, och det händer mycket där just nu, säger Erik Linder, vd på Executive Property Europe AB. Förvärvet av Scala innebär att vi förstärker vårt fastighetsbestånd med ytterligare en nyproducerad fastighet som utvecklats av Midroc. 

Fakta

Byggnaden har delats i två fastigheter

Fastigheten Scala 3: kontors- och butikslokaler på totalt 4 789 kvm. Löpande inflyttning från december 2017 till sommaren 2018

Fastigheten Scala 1: 78 lägenheter, total yta ca 4 963 kvm. 1-6 rum och kök, 24-187 kvm. Många lägenheter har utsikt över Öresund. Inflyttning från och med årsskiftet 2017/2018 

  • Lägenheterna hyrs ut av Boplats Syd
  • I kvarteret ingår 31 parkeringsplatser i garage, samordnat med grannfastigheten Metropol.
  • Byggnaden miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad
  • Advokat Magnus Bengtsson på Advokatbyrån MAQS har varit rådgivare åt Executive Property Europe AB.

Executive Property har tidigare förvärvat tre fastigheter av Midroc:

  • Hotellfastigheten Metropol i Helsingborg, 2015
  • Kontorsfastigheten Hermod i Malmö, 2015
  • Kontorsfastigheten Jungmannen i Malmö, 2014

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Skiöld, vd i Midroc Properties, 010-470 74 05,

Erik Linder, vd i Executive Property Europe AB, 070-225 98 43

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här