22 mars 2017

Midroc hyr ut sista kontoret i Tändstickspalatset till Croisette

Midroc har tecknat hyresavtal med Croisette rörande en kontorslokal i Tändstickspalatset i Stockholm. Uthyrningen innebär att Midroc nu har fullt uthyrt - det finns inte några vakanser i Midrocs fastighetsbestånd i Stockholm.

Tändstickspalatset är beläget på Västra Trädgårdsgatan, nära NK och Kungsträdgården i Stockholm. Det renoverades varsamt 2010-2011 och inrymmer nu moderna kontor, kontorshotell, konferens och restaurang i en kulturhistoriskt intressant miljö.

- Vi glädjer oss åt uthyrningen till Croisette, och vi är övertygade om att lokalen passar dem väldigt bra, säger Peter Syrén, vice vd i Midroc Properties. Eftersom vi inte har några vakanser kvar i Stockholm, så önskar vi oss samtidigt fler lokaler här för att kunna ta oss an det behov och de önskemål som finns på marknaden. De lokaler vi erbjuder finns i CBD, på Västra Trädgårdsgatan, Birger Jarlsgatan och Biblioteksgatan.

- Både Midroc som fastighetsägare och byggnaden Tändstickspalatset passar vår etablering i Stockholm mycket väl. Vi är glada att vi fått möjligheten att hyra ett kontor i denna vackra byggnad och ser fram emot ett långt och expansivt samarbete, vilket möjliggörs genom de fina faciliteter som finns i övrigt i byggnaden, säger Per Svensson, vd på Croisette.

Fakta

  • Tändstickspalatset har fastighetsbeteckningen Spektern 8.
  • Den uthyrningsbara ytan är 6 700 kvadratmeter. Största hyresgästen är Lundqvist & Lindqvist som bedriver restaurang, konferens, kontorshotell samt medlemsklubb i fastigheten.
  • Byggnaden ritades åt Ivar Kreuger på slutet av 1920-talet, som huvudkontor för Svenska Tändsticksaktiebolaget. Uppdraget att skapa Tändstickspalatset gick till arkitekt Ivar Tengbom, som bland annat utformat Stockholms Konserthus. Midroc förvärvade fastigheten 1999.
  • Lokalen som Croisette hyr i Tändstickspalatset är belägen i markplan. Inflyttning har redan skett.
  • Croisette erbjuder kvalificerad rådgivning av ett brett utbud av fastighetsrelaterade tjänster inom lokalförmedling, värdering, analys och transaktionsrådgivning.

För ytterligare information, kontakta:

Peter Syren, vice vd i Midroc Properties, tfn 010-470 74 06

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här