07 mars 2017

Midroc hyr ut kontor i Tändstickspalatset

Midroc har tecknat två nya hyresavtal i Tändstickspalatset i Stockholm. Avtalen omfattar två kontorslokaler på totalt 368 kvadratmeter.

Tändstickspalatset är beläget på Västra Trädgårdsgatan, nära NK och Kungsträdgården i Stockholm. Det renoverades varsamt 2010-2011 och inrymmer nu moderna kontor, kontorshotell, konferens och restaurang i en kulturhistoriskt intressant miljö.

- Efter ombyggnaden etablerade vi ett nytt koncept, säger Peter Syrén, vice vd i Midroc Properties. Kombinationen av modern inredning och detaljer från byggnadens ursprung upplevs spännande, och med både konferens och restaurang att tillgå underlättas affärsmötena. Det attraktiva läget spelar också en stor roll för våra hyresgäster.

I dagarna har ytterligare ett par företag valt att etablera sig i Tändstickspalatset. Midroc har tecknat hyresavtal med IAM Advokatbyrå avseende en kontorslokal på 118 kvadratmeter. Kontoret har bland annat en egen entré.

Midroc har också tecknat hyresavtal med Keystone MCF Corporate Finance avseende en kontorslokal på 250 kvadratmeter. Till lokalen hör en balkong som löper längs fasaden runt hela innergården. Inflyttning sker i april.

- Vi har varit ute och sökt nya lokaler under en längre tid. När vi såg att Tändstickspalatset, som vi kände till väl sedan tidigare, hade lediga lokaler blev vi mycket entusiastiska, säger Andreas Stenbäck på Keystone MCF Corporate Finance. För oss blir lokalerna en utmärkt kombination av ändamålsenliga kontor för våra anställda, och representativa lokaler på en historisk adress för våra kunder.

Fakta

  • Tändstickspalatset har fastighetsbeteckningen Spektern 8.
  • Byggnaden ritades åt Ivar Kreuger på slutet av 1920-talet, som huvudkontor för Svenska Tändsticksaktiebolaget. Uppdraget att skapa Tändstickspalatset gick till arkitekt Ivar Tengbom, som bland annat utformat Stockholms Konserthus. Midroc förvärvade fastigheten 1999.
  • IAM Advokatbyrå är en specialiserad affärsjuridisk byrå som framför allt hjälper klienter att hantera immateriella tillgångar.
  • Keystone MCF Corporate Finance är en oberoende finansiell rådgivare inom företagsförvärv, fusioner och försäljningar.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här