30 oktober 2017

Midroc expanderar i Halland

Midroc satsar i Halland och köper elföretag med 20-tal medarbetare i Halmstad.

Satsningen följer Midroc Electros tradition där företag som förvärvas ofta ligger nära redan etablerade Midrockontor.

- Vi ser många fördelar med det. Nu får vi Kungsbacka, Varberg, Tvååker, Falkenberg och Halmstad som ett band längs hallandskusten. Det öppnar upp för att ta större projekt, när de olika avdelningarna på olika orter kan hjälpas åt. Det är en viktig del i vårt sätt att arbeta, säger Mikael Vestlund.

Företaget som förvärvats är Sandblads Elektriska.

Grundaren och ägaren Morgan Sandblad, som går in i rollen som avdelningschef för Midroc Electro i Halmstad, ser fram emot att bli en del i Midrocs organisation.
- Midroc kommer in i ett bra läge. Vi har en tid känt ett stort behov av att växa, men saknat organisationen bakåt för det. Den finns ju hos Midroc. Jag tror dessutom att vårt och Midrocs arbetssätt ligger rätt nära varandra, säger Morgan Sandblad.

Sandblads Elektriska startade som enskild firma i lågkonjunkturens 1993 av en då 25 år ung Morgan Sandblad och växte sedan stadigt och stabilt till dagens drygt 20-tal medarbetare och en omsättning på cirka 30 miljoner. De har arbeten i och omkring Halmstad men även över gränsen till Skåne i både Ängelholm och Helsingborg.

- Vår styrka är vår bredd och vårt tekniska kunnande. Vi har under företagets 24-åriga historia alltid varit öppna för att ta till oss ny teknik. Vi var till exempel tidiga att arbeta med KNX (så kallat intelligenta hus eller smarta hus) inom såväl offentliga fastigheter som villor och industri, säger Morgan Sandblad.

Mikael Vestlund kommenterar:
- Vi bygger nu avdelningen kring Morgan. Lokal förankring är alltid viktigt och det har Sandblads Elektriska verkligen. Han har gjort ett bra jobb med sitt företag och blir en viktig kugge i vårt maskineri, när vi nu siktar på att bli större och kunna bidra till expansionen i både Halland och ner mot Skåne.

Med fem kontor i Halland – Kungsbacka, Varberg, Tvååker, Falkenberg och Halmstad – har Midroc Electro omkring 100 medarbetare i området. Förvärvet i Halmstad gör att Midroc Electro fortsätter växa kraftigt och har nu sammanlagt över 1850 medarbetare.

Övertagandet sker 1 november.

Kontakt:

Mikael Vestlund, VD Midroc Electro.
Telefon: 0701-80 11 70
E-post: mikael.vestlund@midroc.se

Morgan Sandblad, Sandblads Elektriska.
Telefon: 035-299 65 37
E-post: morgan@s-el.com

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här