20 november 2017

Midroc byggstartar The Edge i Hyllie

Midroc fortsätter sin satsning i Hyllie genom byggstarten av kontorsbyggnaden The Edge. IT-företaget AddPro blir hyresgäst på de två översta våningsplanen, och inflyttning sker i slutet av 2019.

The Edge kommer att uppföras intill Malmömässan, i direkt anslutning till Hyllies norra infart. Det blir en tio våningar hög ikonbyggnad, vars fasader i glas och stål förstärker den strykjärnsformade designen. Inuti finns plats för 400 nya arbetsplatser, varav många med utsikt över Öresund. Bottenplan kommer att nyttjas för mötes- och restaurangverksamhet, och taket förses med en generös takterrass för hyresgäster och besökare.

- Vi vill skapa optimala förutsättningar för våra kunders utveckling, där både medarbetare och verksamheter kan växa, säger Maria Ekström, affärschef i Midroc. Inomhusmiljön blir sober med ett naturligt lugn, och kommer att karakteriseras av rymd och ljus i syfte att stimulera och vitalisera vardagen för hyresgästernas medarbetare.

AddPro har tecknat ett hyresavtal på totalt 1 356 kvadratmeter med option på ytterligare 190 kvadratmeter, och inflyttning kommer ske i december 2019.

- AddPro växer kraftigt i Malmö och i övriga Sverige och vi söker hela tiden efter lösningar som bidrar till vår tillväxt och expansion. Midroc erbjöd oss en intressant lösning i ett mycket spännande hus, och i ett område som bidrar till att vår verksamhet kan fortsätta expandera och utveckla ledande lösningar till våra kunder, säger Nicklas Persson, vd på AddPro.

Fakta

  • Byggherre: Midroc, entreprenör: Peab, arkitekt: Erik Giudice Architects.
  • Uthyrningsbar yta: ca 7 600 kvm. Total yta: 9 800 kvm. Varje våningsplan är 780 kvm stort.
  • Miljöklass: Miljöbyggnad, nivå Silver.
  • Midroc har tidigare uppfört ett parkeringshus i kvarteret, tillgänglig för The Edges hyresgäster och besökare.
  • Midrocs totala investering i The Edge uppgår till ca 350 miljoner kronor.
  • Hyllie är ett av Malmös viktigaste utvecklingsområden. Fullt utbyggt kommer det att omfatta ca 12 000 bostäder och ca 15 000 arbetsplatser.
  • Hyllie har utmärkta pendlingsmöjligheter. Med kollektivtrafik tar det sex minuter till Malmö C och tolv minuter till Kastrup.

Midroc har tidigare utvecklat Malmömässan, kontorsfastigheten Hermod, bostadskvarteret Saga samt ett parkeringshus i Hyllie. Midroc planerar också för byggstart av ytterligare ett bostadskvarter i området.

För ytterligare information, kontakta

Maria Ekström, affärschef, 010-470 74 91

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här