04 december 2017

Midroc bygger 38 nya bostadsrätter i Trelleborg

Mitt i centrala Trelleborg uppför Midroc två flerbostadshus med totalt 38 lägenheter. Om ett år står bostäderna klara för inflyttning.

- Som entreprenörer i det här projektet säkerställer vi leverans med hög kvalitet, på utsatt tid och till en säkerställd kostnad, säger Björn Niklasson, distriktschef på Midroc Construction som ansvarar för byggentreprenaden. Det är väldigt roligt att se att de insatser vi som totalentreprenör gör i tidiga skeden resulterar i högkvalitativa boendemiljöer.

Just nu pågår stomresning med gjutning av betongbjälklag och montering av väggar. De båda punkthusen uppförs i fem plan och innehåller 38 bostadsrätter, 2-4 rum och kök stora. De får klassiska tegelfasader och många av lägenheterna får indragna balkonger. Under byggnaderna finns ett garage och mellan dem en gemensam innergård. I den ena byggnaden finns även lokaler på bottenplan.

Bostadsrättsföreningen Stadsparkhusen blir centralt belägen invid stadsparken med närhet till butiker, bibliotek, buss- och tågstation.

- Det är väldigt roligt att få vara med och utveckla Trelleborgs centrum, säger Anders Koch, affärschef på Midroc Properties som utvecklar de nya bostadsrätterna. Eftersom det inte har byggts så många nya bostäder i Trelleborg på senare år är det ett välkommet tillskott. Med drygt ett år kvar till inflyttning är redan 80 procent av bostäderna sålda.

Fakta

Byggherre: Midroc Properties
Arkitekt: Arkitektlaget
Totalentreprenör: Midroc Construction
Antal bostäder: 38 bostadsrätter
Bo- och lokalarea: knappt 4 000 kvadratmeter
Entreprenadens ordersumma: drygt 60 miljoner kronor
Midrocs totala investering uppgår till drygt 100 miljoner kronor
Inflyttning: vintern 2018-2019
På grannfastigheten uppförs en liknande byggnad av ett lokalt fastighetsbolag, Alsingevallen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Björn Niklasson, distriktschef Midroc Construction, 010-470 74 65
Anders Koch, affärschef Midroc Properties, 010-470 74 15

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här