14 oktober 2016

Sharepoint - en integrerad del av Metalock

Som ett av 14 utvalda bolag globalt fick Midrockoncernen, där Metalock ingår, möjlighet att testa och utvärdera Sharepoint, som är Microsofts molnbaserade plattform för Office 365.

– Inom hela Midrockoncernen pågår nu en successiv förflyttning till Sharepoint och Office 365. Målet är att all data från alla lokala filservrar flyttas till Sharepoint. Ledningssystemet och CRM-systemet med hela vår kunddatabas, samt registrering av alla affärer i form av förfrågningar, offerter, ordrar, orderbekräftelser, utförande och fakturering var bland det första som flyttades över, berättar Amir Kljako, projektledare, konstruktör och digital arbetsplatsansvarig.

Fördelarna med Sharepoint är att det fungerar var som helst, när som helst och på vilken ”device” som helst. Sharepoint ger även bättre möjligheter att samarbeta inom hela Midroc-koncernen.

– Att införa Sharepoint innebär ett nytt sätt att arbeta. När vi nu går över till molnet är det ett bra tillfälle att rensa bland gamla filer och plocka bort sådant som inte används längre, kommenterar Amir Kljako.

Enhetlig kommunikation

Även kunder och leverantörer märker av införandet av Sharepoint då de kan delta i virtuella projektrum där allt delas och uppdateras i realtid. Kommunikationen från Midrocs sida blir också mer enhetlig även om två eller fler Midroc-bolag är inblandade i samma projekt. 

– Midroc har ett eget skal på Office 365, som är gemensamt för alla systerbolagen.

Ett av produktivitetsverktygen i Office 365 och som används inom Metalock och Midroc är Yammer. Det är ett slags Facebook för företag och är ett starkt kommunikationsverktyg för att dela kunskap, information och erfarenheter inom ett företag eller en koncern. Då alla anställda har ett IT-konto skapar Sharepoint stora möjligheter för alla anställda att vara en del av den här miljön.

– Det är en snabb och enkel informationskanal i realtid, som ökar samhörigheten inom företaget, säger Amir Kljako avslutningsvis.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här