15 september 2016

Mobila team med bred kompetens

Allt som kan göras i en verkstad kan Metalocks On-Site-team göra på plats ute hos kunden.

Det finns en bred kompetens inom avdelningen On-Site på Metalock, som har ett av Sveriges största sortiment av utrustning för bultsträckning och skruvspänning. On-site-teamen utför bearbetning, installation, mekaniskt underhåll, bultsträckning och skruvspänning på plats hos kunden. 

– Vi har till exempel lång erfarenhet av skruvförbandsmontage och erbjuder både skruvteknisk support on site, men också utbildning i skruvteknik och skruvförband till kundernas egen anläggningspersonal, säger Jörn Andersen, chef för avdelningen On-Site på Metalock.

Uppdragen inom mobil bearbetning omfattar svarvning, CNC-styrd fräsning, arborrning, slipning och gängning med mera. Teamen utför även kvalificerade svetsreparationer i de flesta svetsbara material och med metalockning lagar de spruckna gjutjärnsdetaljer.

Vid större installations- och underhållsjobb hyr avdelningen in folk när de behöver bemanna upp. Kunder kan även hyra personal från Metalock för planering och projektledning.

Utför mätuppdrag             

Inför reparationer, bearbetningar och mekaniska installationer genomför on-site-personal från Metalock planhetsmätningar och rakhetsmätningar med laser, vilket minskar kundens behov av ytterligare konsulter.

Sedan han började på Metalock 1987 har han varit med om allt från att borra ett par 100 mm långa och Ø 5 mm hål i en kraftverksturbin vid Japans sydspets till att bearbeta lagerytor med en diameter på 20 meter på en oljerigg i norska Nordsjön.

– Under alla år som jag jobbat här har det inte funnits två dagar som varit likadana. Det är tjusningen med jobbet. Och att få jobba med kompetenta människor som brinner för det de gör, säger han avslutningsvis.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här