19 januari 2016

Midrocs nya hotell- och kongressanläggning i Helsingborg kommer att drivas av Nordic Choice Hotels

Midroc har tecknat ett långsiktigt avtal med Nordic Choice Hotels som innebär att hotellkoncernens kedja Clarion Hotel blir operatör för den planerade hotell- och kongressanläggningen i centrala Helsingborg. Byggstart sker senare i år och hela området, som också omfattar bostäder, caféer och lokaler, kommer att stå klar i början av 2020.

På en av Sveriges mest attraktiva tomter, mitt i centrala Helsingborg och med full utsikt över Öresund, kommer Midroc uppföra en ny hotell- och kongressanläggning. Hotellet blir Helsingborgs största med ca 250 rum. Kongressalen kommer att rymma ca 1 300 personer och utrustas med ett flertal konferensrum i olika storlekar, restauranger, bar och café. I området byggs också ca 150 bostäder samt lokaler i bottenvåningarna.

- Helsingborg är en mycket attraktiv stad som många vill besöka, övernatta och konferera i. Här kommer vi utveckla en inbjudande mötesplats, en ny plats att vistas och umgås på som inspirerar människor att förverkliga sina idéer, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc Properties. Med Nordic Choice Hotels som samarbetspartner kommer den nya anläggningen stärka stadens attraktivitet och bidra till utvecklingen av nordvästra Skåne. 

- Helsingborg är en av Sveriges absolut vackraste städer och jag är väldigt stolt över att vi på Nordic Choice Hotels får vara med i detta projekt. Ett projekt som vi kommer att ta oss an med stor ödmjukhet och skapa tillsammans med de som bor i staden och i området säger Petter Stordalen, ägare och styrelseordförande i Nordic Choice Hotels. 

- Det är mycket glädjande att det blir Nordic Choice Hotels som kommer driva den nya anläggningen. Satsningen kommer vara positiv för stadens besöksnäring, vilket både direkt och indirekt kommer att skapa nya jobb, inte minst för unga. Dessutom kommer projektet bidra till ett tryggare och mer levande city, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg. 

Annordia har varit rådgivare till Midroc vid utformningen av hotell- och kongressanläggningen samt rekryteringen av Nordic Choice Hotels som operatör.

Fakta om hotell- och kongressanläggningen i Helsingborg 

Byggherre: Midroc Property Development AB, arkitekt: Jais arkitekter
Operatör: Nordic Choice Hotels kedja Clarion Hotel 
Byggstart 2016, färdigställande 2020
Total yta: ca 17 100 kvm (inklusive garage: 24 400 kvm)
Ca 250 hotellrum, kongressal för ca 1 300 personer, delbar i fyra delar för 150-750 personer
12 mötesrum för 6-115 personer, restaurang, junior ballroom, lobby, bar, café och spa

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Skiöld
VD Midroc Properties
tfn 010-470 74 05

Peter Danielsson
Kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg
tfn 042-10 50 87 

För intervjuer med Petter Stordalen, kontakta Kenneth Hultgren, kommunikationsrådgivare Nordic Choice Hotels, tfn 070-69 58 590

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här