09 mars 2016

Midroc säljer samhällsfastigheter i Skåne

Midroc har tecknat avtal med Sydsvenska Hem, ägt av Pareto Securities, avseende försäljning av flera fastigheter i Skåne. Fyra samhällsfastigheter belägna i Helsingborg, Landskrona, Kävlinge och Lomma säljs till ett värde av drygt en halv miljard kronor.

- Vi valde att samla flera av de samhällsfastigheter vi utvecklat under de senaste åren i Skåne för att sälja dem gemensamt, berättar Peter Syrén, vice vd i Midroc Properties. För oss var det rätt läge att sälja nu, eftersom fastigheterna var färdigutvecklade och fullt uthyrda. Vi bedriver en omfattande fastighetsutvecklingsverksamhet inom Midroc Properties, för egen förvaltning och för försäljning till investerare på fastighetsmarknaden. I det här fallet matchade vårt erbjudande Paretos önskemål, eftersom de vill växa som fastighetsägare i Skåne och gärna förvärvar bostadsfastigheter.


- Vi är mycket glada över att ha genomfört den här transaktionen med kvalitativa hyresrätter, offentliga hyresgäster och handelsytor, i en av Sveriges mest expansiva regioner. Beståndet är till stor del helt nybyggt och uppfyller vår kravprofil gällande kvalité, långsiktighet och starka kassaflöden, säger Mats Carlsson, vd i Pareto Securities.

Försäljningen av fastigheterna har genomförts som en bolagsaffär, och överlåtelserna undertecknades idag.

Fakta om fastigheterna

- Centrumbebyggelse i Lomma, med kommersiella fastigheter, bostäder och ett garage. Området byggdes i två etapper och stod klart 2009 respektive 2014. Uthyrningsbara ytor: ca 7 500 kvm.
- En ambulansstation med garage i Helsingborg. Färdigställd 2015. Uthyrningsbar yta: ca 1 200 kvm.
- Ett vårdboende i Landskrona. Byggnation pågår och inflyttning sker 1 april. Uthyrningsbar yta: ca 3 300 kvm.
- En förskola med åtta avdelningar i Kävlinge. Byggnation pågår och fastigheten är färdigställd 1 februari 2017. Uthyrningsbar yta: ca 1 800 kvm.

Fastigheterna har förvärvats av Sydsvenska Hem AB (publ) som ägs av Pareto Securities AB. Angermann Sweden har varit rådgivare i affären.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Syrén
Vice VD i Midroc Properties
010-470 74 06 

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här