11 maj 2016

Midroc bygger aktivitetsbaserat huvudkontor till Swedavia

Midroc har av Swedavia fått i uppdrag att utföra en om- och tillbyggnad av en kontorsfastighet på Stockholm Arlanda Airport. Fastigheten blir Swedavias nya huvudkontor, inrett för ett aktivitetsbaserat arbetssätt för cirka 530 personer samt konferens- och möteslokaler.

– Vi är glada för förtroendet från Swedavia, säger Lars-Erik Einerman, Midrocs ombud. Det är ett spännande uppdrag, och vår gedigna erfarenhet från ombyggnationer och kontorsutveckling kommer att bidra till ett gott resultat.

– Jag är övertygad om att ett modernt och aktivitetsbaserat huvudkontor skapar en kreativ, nätverkande och variantionsrik arbetsmiljö som utvecklar både samarbete och företagskultur. Trivsel och engagemang bidrar till stolthet internt och gör oss samtidigt attraktiva för framtida nya medarbetare, säger Marie Wiksborg, HR-direktör på Swedavia.

Ordervärdet är 62,5 miljoner kronor och projektet genomförs på totalentreprenad. Projekteringen påbörjas omgående. Swedavias målsättning är att kunna inviga det nya huvudkontoret på Stockholm Arlanda Airport under det andra kvartalet 2017. 

Fakta

Fastigheten Arlanda 3:6 vid Arlanda flygplats ägs av Swedavia AB och Alecta Pensionsförsäkring. 
Byggår: 2008
Bruttoarea: ca 7 700 kvm i fyra våningsplan
Byggentreprenör: Midroc 

Swedavia äger, driver och utvecklar 10 flygplatser i Sverige. Swedavia AB är ett statligt ägt aktiebolag med omkring 2 600 medarbetare och omsätter cirka 5 miljarder kronor. www.svedavia.se

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lars-Erik Einerman
Midroc, tfn 010-470 71 67

Swedavia Pressavdelning 
tfn 010-10 90 100

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här