23 november 2016

Midroc bidrar med kompetens till Norrlands största industrisatsning

Midroc har fått uppdraget att svara för El- och Instrumentmontage i SCAs investering i ökad kapacitet för massaproduktion vid Östrands massafabrik i Timrå. Satsningen är en av de största industriinvesteringarna i Sverige genom tiderna och den största i Norrland någonsin.

- Fantastiskt roligt att få vara en del av en sådan satsning av ett så anrikt företag på en klassisk industriort. Det handlar om att vara med och skapa svensk industrihistoria, säger Per Göthe, projektchef på Midroc Electro.

Förtroendet skapar arbetstillfällen, då 50-60 montörer från Midroc plus projektledning kommer att behövas fram till nystarten av den expanderade fabriken under 2018.
Per Göthe själv installerar sig nu i Timrå och väntar in kollegor från övriga delar av landet.

- Vi har länge arbetat med stora projekt och har hittat ett arbetssätt som fungerat bra på en rad av landets större industriprojekt de senaste åren. Jag utgår från att det bl.a. ligger till grund för att vi fått det här uppdraget på Östrands massafabrik. För oss handlar det nu om att fortsätta visa att vi är ”bäst i klassen” och på så sätt får fortsatt förtroende, säger Patrik Mattson, avdelningschef på avdelning ”Stora Projekt”.

För mer information, vänligen kontakta:

Patrik Mattson avdelningschef stora projekt Midroc, 010-470 7560
Per Göthe, projektchef Midroc , 010-470 7825

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här