19 januari 2016

Isolering med värmereflekterande färg - ny innovation för svensk processindustri

​I samband med konferensen Cisterndagarna 2016 introducerar Midroc Alucrom en ny isolerande- och värmereflekterande epoxifärg – ett kostnadseffektivt och hållfast alternativ till traditionell isolering av komplexa konstruktioner inom processindustrin. Midroc Alucrom är den första aktören som introducerar innovationen på den svenska marknaden.

Under konferensen Cisterndagarna samlas de ledande aktörerna inom raffinaderi och processindustri tillsammans med myndigheter, för att diskutera det senaste inom branschen. Midroc Alucrom står för årets stora nyhet inom isolering av heta stålkonstruktioner som rörledningar, kärl och cisterntak.

– Den nya epoxifärgen är en unik innovation som vi är stolta att introducera för den svenska marknaden. När det kommer till isolering av komplexa konstruktioner innebär metoden såväl tidsmässiga som kostnadsmässiga vinster, säger Bengt Stewall, marknadschef, Midroc Alucrom.

Den isolerande- och värmereflekterande färgen har flera utmärkande egenskaper som innebär fördelar för användare inom petrokemi, oljeterminaler, raffinaderier samt inom papper- och massaindustrin. Några exempel är bättre kemisk resistens samt ökad hållfasthet och styrka. Detta beror på att färgen baseras på epoxi, en härdplast, som gör den hårdare och mer lämplig för isolering av processutrustning i jämförelse med traditionella metoder. Samtidigt som man erhåller de isolerande, värmereflekterande egenskaperna genom färgens uppbyggnad, ges också ett bra korrosionsskydd på köpet.

– Den nya epoxifärgen fyller ett behov som tidigare bara kunnat lösas med traditionell isolering. Vi går i bräschen för ny teknik och det känns oerhört kul att vara först ut i Sverige med just denna metod, säger Bengt Stewall.

Cisterndagarna anordnas av utbildningsföretaget Teknologisk Institut för tjugotredje gången i Göteborg den 27-28 januari 2016.

För mer information, vänligen kontakta:

Bengt Stewall
Marknadschef Midroc Alucrom

010-470 73 07
bengt.stewall@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här