02 juni 2016

Finsk stororder inom ytbehandling till Midroc

Med ett långtidskontrakt har branschledaren Ruukki Construction gett Midroc Alucrom förtroendet att utföra all ytbehandling på sin anläggning i Ylivieska, Finland.

Ruukki Construction, som är en del av ståltillverkaren SSAB, hanterar årligen runt 20 000 ton stål per år på sin anläggning i Ylivieska, och är därmed en av Nordens absolut ledande leverantörer av svetsade stålkonstruktioner, såsom stålbroar och andra tyngre stålkonstruktioner.

Midroc kommer även kunna erbjuda Ruukki Constructions en komplett ytbehandling inklusive bättringsmålning i fält efter lansering och montage av broar och andra stålkonstruktioner.

– Avtalet är en milstolpe för Midroc Alucrom i Finland, som startade upp verksamheten 2015. En starkt bidragande orsak till att Alucrom ersätter nuvarande entreprenör på anläggningen är vårt fokuserade arbete med "Lean Production" och "Six Sigma". Även våra komplett certifierade verksamhetssystem inom kvalitet (ISO 9001), miljö (ISO 14001), HSE (OHSAS 18001) samt inom utförande (EN 1090-1), som vi nu kommer att införa på anläggningen, bidrog till att vi lyckades säkra detta stora kontrakt, säger Bengt Stewall, marknadschef på Midroc Alucrom.

Midrocs etablering på Ruukki Constructions anläggning i Ylivieska sker den 27 juni.

Läs mer om Ruukki Construction här på ssab.se.

För mer information, vänligen kontakta:

Bengt Stewall
Marknadschef Midroc Alucrom
010-470 73 07
bengt.stewall@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här