05 april 2016

Bra start på 2016 för Metalock!

Metalock har haft en bra inledning på året. Vi har bland annat avslutat ett stort projekt för Cementa i Slite på Gotland. Projektet utfördes på två dagar kortare tid än avtalat och med gott resultat.

Vi har dessutom utfört renoveringar av fartygspoddar för Rolls Royce vid dockningar av kryssningsfartyg i Bahamas och Palermo.

Och fler dockningar är att vänta, dels av Queen Mary i Hamburg under veckorna 21-23 och dels två dockningar i Victoria, Kanada.

Dessutom fortgår renoveringen av Ormoskärmarna, som begränsar salthalten i Nordre Älv.

I mars deltog vi på Underhållsmässan där vi bland annat arrangerade ett antal välbesökta seminarier om vikten av kontrollerade skruvförband och vilka vinster det ger industrin. Vi har ju som bekant Nordens största sortiment av egen utrustning inom området och kan även utbilda kundernas underhållspersonal om bultsträckning och skruv-, bultförband.

Under 2016 gör vi en storsatsning inom bearbetning (machining) genom att investera i en ny maskin med driftstart i april. Då den utför flera moment samtidigt, såsom svarvning i kombination med borrning eller andra moment, kortar den ledtiderna, vilket gagnar kunden.

Ett område som är under utveckling är uppgraderingar av Sveriges ålderstigna vattenkraftverk. Självklart är vi med och offererar på dessa projekt!

Vill du veta mer? Hör gärna av dig till: 

Johan Lundgren
VD Metalock
via e-post

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här