02 november 2015

Topplacering för Midroc i stor karriärundersökning

Midroc är en av Sveriges bästa arbetsgivare. Det står klart när Universum presenterar resultatet av sin årliga karriärundersökning. I undersökningen där medarbetarna själva får betygsätta sin arbetsgivare placerar sig Midroc på åttonde plats i kategorin för stora företag.

Moa Wennström, HR Manager och Liselotte Bate, verksamhetsansvarig Midroc Business School: 

Vad gör Midroc till en av Sveriges bästa arbetsgivare?
– Vår kultur som genomsyras av en vilja att jobba tillsammans för
att leverera på bästa sätt och stora möjligheter att jobba i spännande projekt. 

Kan ni nämna något mer som utmärker Midrocs företagskultur?
– Vi brukar säga att vi har ett mindre företags fördelar med korta beslutsvägar och familjär stämning. Samtidigt som vi erbjuder det stora företagets trygghet och långsiktighet. 

Hur behåller Midroc sina nöjda medarbetare på sikt?
– Hos oss finns möjligheter och utvecklingspotential. Vi har inte alltid klart definierade karriärvägar utan arbetar mycket med individuell utveckling. Är du driven och vill utvecklas finns stora möjligheter till fördjupning genom utbildning men även till att bredda kunskaperna genom att jobba med olika projekt.

Midroc har även sin egen affärsskola? 
– Ja, inom Midroc Business School arbetar vi aktivt med att utveckla och stötta medarbetarna. Vårt övergripande fokus här är ledarskap, projektledning och grupputveckling. Via detta forum skapas delaktighet och gemenskap genom hela koncernen, från ledningsnivå till olika produktionsavdelningar. Alla lär känna sin egen yrkesroll, vilket främjar både engagemang och stolthet. 


FAKTA: Undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare genomförs av employer branding-företaget Universum i samarbete med Metrojobb. I undersökningen bedömer medarbetarna sin arbetsgivare utifrån faktorerna intern identitet, nöjdhet och lojalitet. På Midroc har undersökningen genomförts bland ingenjörer i bolagen Midroc Project Management, Midroc Automation, Midroc Property Development och Midroc Construction.

 

Läs mer information om undersökningen.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här