14 december 2015

Midroc säljer nytt parkeringshus i World Trade Center

Midroc säljer det parkeringshus som uppförs inom World Trade Center Lund till Green Park. Det innehåller 430 parkeringsplatser för bilar, MC-platser, en butikslokal och en förrådslokal. Byggnaden kommer att försörja hela området med parkering, d v s hotell Park Inn by Radisson samt kontorsbyggnaderna Alléhuset och Centrumhuset.

Nära Lunds centrum och med direkt anslutning till E22 via Råby trafikplats är World Trade Center Lund strategiskt placerat. Området har goda kommunikationsmöjligheter med t ex Lund, Malmö och Köpenhamn. Fullt utvecklat kommer World Trade Center Lund ha 1 000 arbetsplatser. Utvecklingen av området är långt kommen och i februari färdigställs det första kontorshuset som får Consafe Logistic med 225 medarbetare som största hyresgäst.  

I World Trade Center Lund finns redan hotell Park Inn by Radisson etablerat, och förutom den första kontorsbyggnaden om 6 200 kvadratmeter samt parkeringshuset så planerar Midroc för ytterligare ett större kontorshus. Granne med World Trade Center Lund finns Tetra Pak som med cirka 4 000 anställda är en stor arbetsgivare i regionen.

- Genom avtalet med Green Park får vi en mycket bra samarbetspartner i WTC Lund, som kommer att ansvara för den moderna och kundvänliga parkeringslösningen, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development.

- Tillsammans med vår samarbetspartner Apcoa kommer vi att erbjuda en parkeringsupplevelse i världsklass. Det kommer att vara smidigt, miljövänligt och enkelt att parkera och jag är övertygad om att våra kunder kommer att uppskatta den moderna teknik vi har investerat i, säger Jesper Ericsson, vd i Green Park.

Fakta om parkeringshuset:

Byggherre: Midroc Property Development AB genom dotterbolag
Arkitekt: Horisont arkitekter, Anders Blomqvist
Parkeringshuset är en modern byggnad med tydlig identitet. Glasfasaden är veckad hela vägen runt byggnaden, vilket ger byggnaden ett levande intryck utifrån och spännande utblickar inifrån. 
Det inrymmer 430 parkeringsplatser för bilar, MC-platser, en butikslokal och en förrådslokal.

Byggnaden kommer att förses med ett antal laddstolpar för elbilar.  

Färdigställande: 1 februari 2016

Catella Corporate Finance har varit säljrådgivare till Midroc.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Magnus Skiöld

VD Midroc Property Development
+46 10 470 74 05 

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här