19 november 2015

Midroc hyr ut de sista kontoren i nytt kontorshus i Hyllie, Malmö

Midroc hyr ut kontorslokaler i nybyggnadsprojektet Hermod i Hyllie till Hardford. Efterfrågan på nybyggda kontor i området är fortsatt stark och avtalet innebär att samtliga kontorsytor är uthyrda ett par månader före första inflyttning.

Midroc har tecknat ett treårigt hyresavtal med Hardford AB omfattande knappt 400 kvadratmeter. Infab Vitamin kommer också att etablera verksamhet i kontorshuset Hermod. Företagen bedriver avancerad tjänsteproduktion; Hardford inom kosmetik, hud- och hårvård, och Infab Vitamin inom kommunikationsområdet. 

Ytterligare ett hyreskontrakt är tecknat med en konfidentiell kund inom medicinteknikbranschen.    

- Nu etablerar sig ännu fler företag med verksamheter på andra orter i Sverige i Hyllie, vilket är mycket positivt för Malmö, menar Mikael Strand, affärschef i Midroc Property Development. 

- Hardford ser fram emot att flytta in i nya, moderna lokaler i expansiva Hyllie. Det strategiska läget med närhet till tåg och flyg passar oss perfekt, menar Johan Ståhl, vd i Hardford. 

- Det blev en dragkamp om de sista kontorsytorna i huset, vilket visar att vi har utvecklat ett kontorskoncept som är mycket attraktivt på marknaden, fortsätter Mikael Strand. Nu kvarstår bara ett par butikslokaler i bottenvåningen att hyra ut. Nästa steg för oss i Hyllie blir en kontorsbyggnad i tio plan, med en mycket spännande arkitektur som kommer att ge fina utblickar över Malmö, kulturlandskapet och Öresund.

Fakta 

Byggnaden består av en central kub i glas och två delar med tegelfasader. 

6 300 kvm uthyrningsbar yta bestående av kontor och butikslokaler samt garage och förråd i källarplan.

Tidigare tecknade hyresavtal avser Tengbom, Riksbyggen, Bengt Dahlgren, Somfy, B&R Industriautomation och Länsförsäkringar Skåne. 

Gemensam takterrass, Green Room på varje våningsplan samt sportdepå för cykelpendlare.

Byggherre: Midroc Property Development AB
Arkitekt: Tengbom, 3D-illustration: Visualisera, Totalentreprenör: Thage

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mikael Strand
Affärschef Midroc Property Development
+46 10 470 74 19, mikael.strand@midroc.se 

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här