08 januari 2015

Midroc har tecknat nya kontrakt i Hyllie

Efterfrågan på nybyggda kontorslokaler i Hyllie, Malmö, fortsätter öka. Läget i kombination med de exceptionella kommunikationsmöjligheterna är de starkaste skälen till att företag väljer Hyllie.

Det finns en generell trend att de i allt större utsträckning söker nya, flexibla, effektiva och miljöriktiga kontor. Midroc har tecknat ytterligare två kontrakt avseende lokaler i kontorsfastigheten Hermod som matchar de nya behoven.

- Nyuthyrningen i våra nya kontorsprojekt slog rekord 2014, berättar Mikael Strand, affärschef i Midroc Property Development. Hyllies position är svårslagen, det tar sex minuter med tåg till Malmö Centralstation och tolv minuter till Kastrup. Det nya kontorsprojektet World Trade Center Lund har också rönt stort intresse på marknaden.

Midroc har tecknat ytterligare två kontrakt avseende lokaler i kontorsfastigheten Hermod i Hyllie med B&R Industriautomation respektive Länsförsäkringar Skåne. B&R Industriautomation AB flyttar det svenska huvudkontoret till Hyllie i syfte att stärka varumärket. Bolaget levererar tjänster inom industriautomation internationellt och nationellt. Avtalet omfattar 740 kvadratmeter kontor och inflyttning sker 1 januari 2016. Länsförsäkringar Skåne kommer att öppna en ny kundmötesplats på en välexponerad plats i Hyllie. Avtalet omfattar 645 kvm och inflyttning sker 1 januari 2016.

Nyuthyrningarna innebär att 80 % av ytorna i Hermod är tecknade, knappt ett år före första inflyttningen. Tidigare tecknade kontrakt avser Tengbom, Riksbyggen, Bengt Dahlgren och Somfy.

Midrocs planerade totala investering i Hyllie beräknas uppgå till 1,6 miljarder kronor. Tidigare har Midroc utvecklat Malmömässan i Hyllie, en fastighet som såldes till Kungsleden i september. Midrocs övriga projekt i Hyllie är:

  • Kontorsprojektet Mässhallen 3, 7 800 kvm uthyrningsbar yta med kontor i tio plan
  • Parkeringshus med 360 bilplatser samt en lokal på 300 kvadratmeter
  • Bostadsprojektet kv Saga, ca 10 000 kvm, ca 130-140 lägenheter
  • Bostadsprojektet kv Nanna, ca 10 000 kvm, ca 100-120 lägenheter

Fakta Hermod

  • Byggnaden består av en central kub i glas och två delar med tegelfasader. Den ligger 150 m från Stationstorget och granne med blivande Hotel Quality View.
  • 6 300 kvm uthyrningsbar yta bestående av kontor och butikslokaler samt garage och förråd i källarplan. Gemensam takterrass, ett Green Room på varje våningsplan samt sportdepå för cykelpendlare.
  • Byggherre: Midroc Property Development AB
  • Arkitekt: Tengbom, 3D-illustration: Visualisera, Totalentreprenör: Thage

För ytterligare information, vänligen kontakta

Mikael Strand, affärschef
Midroc Property Development
+46 10 470 74 19, mikael.strand@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här