16 januari 2015

Midroc Automation stöttar Mattecoach

Midroc stödjer Mattecoachverksamheten vid Vetenskapens Hus där lärarstudenter hjälper högstadie- och gymnasieelever med matematikproblem kostnadsfritt via en chatt.

Midroc Automation har valt att stötta Mattecoach med sammanlagt 1,5 Mkr under tre års tid och pengarna skall i första hand användas till en utveckling av deras plattform och en spridning av Mattecoach till fler kommuner i landet.

- Midroc Automation har sedan tidigare varit med i satsningar som syftar till att öka intresset för ingenjörsyrket bland unga. Eftersom matematik spelar en så viktig roll vill vi vara med och bidra till initiativ av den här sorten där elever som har svårt att få hjälp hemma kan få det på annat sätt och därmed öka sina mattekunskaper säger Linda Mägi, HR-chef på Midroc Automation.

Hos Mattecoach kan alla elever som går i sexan och uppåt, helt gratis, fråga om ett problem de kört fast med – det kan gälla enskilda matteproblem eller hjälp med hela kapitel.

Det som är unikt med Mattecoach på nätet är:

  • Gratis läxhjälp i matematik
  • Lärarstudenter som hjälper till
  • Eleven är helt anonym

Här kan du läsa mer om Mattecoach.

För mer information, vänligen kontakta

Linda Mägi
HR- chef Midroc Automation AB
Telefon: 010-470 75 00
E-post: linda.magi@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här