09 april 2014

Tengbom, Riksbyggen och Bengt Dahlgren etablerar sig i Hyllie

Midroc fortsätter utveckla fastigheter i Hyllie. Efter MalmöMässan startas under våren byggnationen av kontorshuset Hermod, 150 m från Citytunnelstationen. Tre företag i Malmö har hittills valt att etablera sig i den nya fastigheten: Tengbom, Riksbyggen och Bengt Dahlgren.

Tengbom, Riksbyggen och Bengt Dahlgren hyr vardera ca 1 000 kvadratmeter kontor. Det innebär att ungefär hälften av ytorna är uthyrda.

- Hyllie är ett attraktivt kontorsläge, menar Mikael Strand, affärschef i Midroc Property Development. Många företag vill flytta hit eftersom läget är svårslaget, det tar 6 minuter med tåg till centralstationen och 12 minuter till Kastrup. Med hotell, konferensmöjligheter samt ett stort utbud av butiker, restauranger och annan service i området så vi räknar med att hyra ut återstående ytor under 2014.

Kontorshuset Hermod har ett tydligt arkitektoniskt uttryck med en central kub i glas och två delar med tegelfasader. Byggnaden får en gemensam takterrass, ett Green Room på varje våningsplan som ger balkongkänsla, sportdepå för cykelpendlare samt bilparkering.

- Midroc har varit en stadig aktör sedan starten av Hyllies utbyggnad och som byggherre för MalmöMässan bidragit till att skapa den välkända besöksdestination som området är idag. Med Hyllies attraktionskraft för kommersiella fastigheter uppskattar vi den fortsatta styrka som Midroc visar genom att vara först ut i raden av kommande kontorsprojekt, säger Magnus Alfredsson, enhetschef för Hyllie och näringslivsmark i Malmö stad.

Thage Anderssons Byggnads AB är entreprenör och byggstart är planerad till andra kvartalet. Inflyttning kommer att ske vid årsskiftet 2015/2016. Midrocs investering är ca 250 miljoner kronor.

Fakta:

Byggherre: Midroc Property Development

Arkitekt: Tengbom, 3D-illustration: Visualisera

Hållbarhet: Hermod kommer att uppfylla kraven för Green Building och Miljöbyggnad nivå Silver, och kommer också certifieras enligt den internationella miljöklassningen Breeam.

Handläggning av Breeam-certifiering: Bengt Dahlgren

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Midroc Property Development
Mikael Strand, affärschef
+46 10 470 74 19, mikael.strand@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här