29 augusti 2014

Ny pumpapplikation utvecklad tillsammans med Siemens presenteras på VA-mässan

I Sverige finns mängder av pumpstationer för dricks- och avloppsvatten där elutrustningen börjar bli föråldrad och behöver uppdateras till nyare teknik. Midroc erbjuder nu en färdig lösning för pumpapplikationer som hjälper kommuner och andra att spara både tid och pengar och på årets VA-mässa i Jönköping den 30 september - 2 oktober har Midroc representanter på plats i Siemens monter för att demonstrera den nya lösningen.

Den nya pumpapplikationen är tänkt att ersätta den gamla elutrustning som finns i många pumpstationer runt om i landet. Applikationen möjliggör kostnadsbesparingar, bland annat genom att kommunicera via det mobila nätet istället för genom det fasta stadsnätet eller radio.

Med ny teknik finns det bättre och effektivare metoder att kommunicera mot dagens överordnade system och med en standardlösning blir det både enkelt och snabbt att implementera den i befintlig utrustning. Det är ofta både kostsamt och tidsödande att byta ut automationslösningar, med denna får kunderna en standardlösning som uppfyller miljökraven och där det är både enkelt och smidigt att uppdatera efter behov

Den nya pumpapplikationen, som bygger på Siemens styr- och drivsystem och programmeras via mjukvaran TIA Portal, innebär även fördelar som säkrad reservdelstillgång och lagerhållning vilket medför kortare leveranstider och ger en framtidssäker och flexibel lösning.

 

För mer information kontakta:

Fredrik Andersson
Avdelningschef på Midroc Automation
tfn: 010-470 75 73, e-post: fredrik.andersson@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här