20 oktober 2014

Midroc satsar på fortsatt utbyggnad i Hyllie

Företag efterfrågar i allt större utsträckning nya, flexibla, effektiva och miljöriktiga kontor i kommunikationsnära lägen. Det kan nybyggnadsprojekten i Malmös stora utvecklingsområde Hyllie matcha.

- Det stora intresset för kontorsprojektet Hermod visar att Hyllie är hett, menar Magnus Skiöld, vd i Midroc Property Development. Läget är svårslaget, det tar sex minuter med tåg till Malmö Centralstation och tolv minuter till Kastrup.

Byggnationen av kontorsprojektet Hermod startade i våras och idag pågår resning av betongstommen. Byggnaden består av en central kub i glas och två delar med tegelfasader. Den ligger 150 m från Stationstorget och granne med blivande Hotel Quality View.

– Stommen kommer vara helt klar innan årsskiftet vilket är lite före tidplanen, och likadant är det med uthyrningsarbetet som går bättre än förväntat, berättar Mikael Strand, affärschef.

Idag firades byggnationen av nya kontorshuset Hermod med en presentation av Midrocs satsningar i Hyllie:

  • Kontorsprojektet Hermod, 6 300 kvm uthyrningsbar yta med kontor och butikslokaler
  • Parkeringshus intill Malmömässan med 360 bilplatser samt lokal på 300 kvm
  • Kontorsprojektet Mässhallen 3, 7 800 kvm uthyrningsbar yta med kontor i tio plan

Efter utvecklingen av de kommersiella byggnaderna i Hyllie börjar nu bostadsproduktionen följa efter. Midroc deltar i utvecklingen av bostäderna vid Hyllie Allé med två kvarter:

  • Bostadsprojektet kv Saga, ca 10 000 kvm, ca 130-140 lägenheter
  • Bostadsprojektet kv Nanna, ca 10 000 kvm, ca 100-120 lägenheter

Midrocs planerade totala investering i Hyllie beräknas uppgå till 1,6 miljarder kronor. Tidigare har Midroc utvecklat Malmömässan i Hyllie, en fastighet som såldes till Kungsleden i september.

Fakta Hermod

  • 6 300 kvm uthyrningsbar yta bestående av kontor och butikslokaler samt garage och förråd i källarplan. Gemensam takterrass, ett Green Room på varje våningsplan samt sportdepå för cykelpendlare.
  • Byggherre: Midroc Property Development AB
  • Arkitekt: Tengbom
  • Totalentreprenör: Thage
  • Inflyttning: löpande från och med november 2015

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Skiöld, Vd
+46 10 470 74 05, magnus.skiold@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här