21 november 2014

Midroc bygger ut World Trade Center Lund

I mars invigdes Park Inn by Radisson i Lund som med sina 192 rum är det näst största hotellet i Lund. Nu fortsätter Midroc satsningen genom byggandet av Alléhuset, det första kontorsprojektet i området, samt ett parkeringshus.

Idag firas byggstarten med nedläggning av en tidskapsel i husgrunden.

- Med World Trade Center Lund får staden ett nytt dynamiskt kontorsområde som är strategiskt placerat med goda pendlingsmöjligheter, menar Mikael Strand, affärschef i Midroc Property Development.

Idén med World Trade Center är att uppmuntra till möten och verka för ett ökat affärsutbyte och nätverksaktiviteterna kommer utformas i samarbete med World Trade Center Malmö.

- Med Alléhuset erbjuder vi nya, flexibla kontorsytor som även kan stödja övergången till ett aktivitetsbaserat arbetssätt, fortsätter Mikael Strand. Genom vår gemensamma reception tillhandahåller vi också tjänster för att göra vardagen så givande och smidig som möjligt för hyresgäster och besökare.

När World Trade Center Lund är färdigbyggt kommer ungefär 1 000 personer arbeta i området som kommer att omfatta två kontorshus, ett hotell, ett parkeringshus samt ett par mindre befintliga verksamhetslokaler. Midrocs totala investering i World Trade Center Lund kommer att uppgå till 800 miljoner kronor.

Fakta om World Trade Center Lund

  • Park Inn by Radisson, fyrstjärnigt hotell med 192 rum, restaurang och konferens. Hotellet öppnade i mars 2014.
  • Alléhuset, 6 000 kvm stort kontorshus under byggnation, klart kvartal 1 2016.
  • Centrumhuset, 12 000 kvm stort kontorshus, preliminär byggstart kvartal 2 2016.
  • Parkeringshus med 430 parkeringsplatser under byggnation, klart kvartal 4 2015.
  • World Trade Center Lund ägs och utvecklas av Midroc Property Development.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mikael Strand, affärschef
+46 10 470 74 19, mikael.strand@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här