16 juni 2014

Midroc bygger Klockarängen på uppdrag av HSB

Midroc har fått i uppdrag av HSB Bostad Stockholm att bygga 43 bostadsrätter i den grönskande storstadskommunen Danderyd, strax norr om Stockholm. Ordern är värd cirka 64 MSEK.

Klockarängen omfattar 43 lägenheter med flexibla planlösningar om 2 – 5 rum och kök. Alla lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats och i föreningen kommer det att finnas tillgång till både pool, minigym, övernattningslägenhet och härliga grönområden i ett vackert kulturlandskap, med den gamla Klockargården som granne.

Danderyd är en attraktiv kommun, omgiven av vatten och natur, belägen bara en mil norr om Stockholm, och med mycket goda kommunikationer. Trots att byggstart sker först i slutet av sommaren är 14 av 43 bostäder redan sålda.

- Vi har arbetat med Klockarängen under en tid och ser nu fram emot att starta projektet tillsammans med Midroc. I våra tidigare projekt har vi överträffat våra kunders förväntningar och vi är övertygade om att vi kommer att lyckas med det även denna gång, säger Håkan Falk, vd HSB.

Byggstarten för Klockarängen är planerad till mitten av augusti i år och arbetet ska vara färdigt i maj 2016. Totalt beräknas ett 40-tal personer vara delaktiga i projektet.

- Det här är den tredje entreprenaden vi får av HSB, vilket naturligtvis är fantastiskt roligt. De två tidigare har varit samverkansentreprenader, medan detta är den första totalentreprenaden och vi har vunnit den i konkurrens med ett fast pris. Jag är övertygad om att vi kommer att ha nytta av erfarenheterna och vårt goda samarbete från våra tidigare projekt med HSB, säger Mattias Holm, arbetschef Midroc Bygg Öst.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lars-Erik Einerman, affärsområdeschef Midroc Bygg Öst, tfn 010-470 71 67 alt 070-771 54 02

Håkan Falk, vd HSB, tfn 010-442 02 62

Mattias Holm, arbetschef Midroc Bygg Öst, tfn 010-470 74 55 alt 070-365 34 84

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här