04 december 2014

Bostadsförsäljningen i Västerpark går med raketfart

Den 22 oktober startade försäljningen av 22 bostadsrätter i Brf Västerpark i Landskrona, och en månad senare är 17 av 22 lägenheter sålda.

- Försäljningen har överträffat våra förväntningar, berättar Johan Svedström, projekt- och fastighetschef i HSB Landskrona. Bostäderna är attraktiva, och trots rådande konjunkturläge är nästan 80 % av bostadsrätterna sålda. Majoriteten av kunderna kommer från HSB:s bosparkö, både i och utanför kommunen.  

Byggandet av vårdboendet med sina 45 lägenheter och bostadsrätternas 22 lägenheter pågår. Markarbetena har precis påbörjats och strax efter årsskiftet kommer grunden vara färdig. Vårdboendet skall stå färdigt våren 2016 medan bostadsrätterna kommer stå klara för inflyttning sommaren 2016.

Byggnaden blir 12 våningar hög och därmed det högsta bostadshuset i Landskrona. De två olika byggnadsdelarna får tydliga arkitektoniska uttryck med varsin separat entré samtidigt som de binds samman genom fasadmaterial och fönstersättning. Genom en avsmalnande del från plan 7-12 skapas utrymme för generösa terrassytor för de boende. Fasaden består av flera sorters tegel, skivmaterial och glas.

- Våra kunder uppskattar det rimliga priset och den goda standarden, med t ex inglasade balkonger. Det ser vi som bidragande skäl till försäljningsframgången, menar Johan Svedström. Västerpark kommer också att bli ett bra exempel på hållbar stadsutveckling. Inom området har vi även möjlighet att uppföra 11 kedjehus och 7 parhus i en andra byggnadsetapp.

Fakta

  • Byggherre: HSB Landskrona Ek För och Midroc Property Development
  • Arkitekt: Mats White och Martin Seitzberg, Jais Arkitekter. 3D-illustration: Jais Arkitekter
  • Totalhöjd: 35 m
  • Vårdboende: 45 lägenheter. Bostäderna blockhyrs av Landskrona kommun. Entré från väster. Inflyttning våren 2016.
  • Bostadsrätter: 22 lägenheter med balkong eller terrass. Bostadsrättsföreningen innehåller också ett övernattningsrum. Entré från norr.
  • Inflyttning sommaren 2016.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

HSB Landskrona Ek För
Johan Svedström, Projekt- och fastighetschef
Tel: 0418-49 99 07, E-post: johan.svedstrom@landskrona.hsb.se

Midroc Property Development AB
Magnus Skiöld, VD
Tel: 010-470 74 05, E-post: magnus.skiold@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här