25 oktober 2013

Prestigefyllt pris för miljöteknisk framgång till Heliospectra

Heliospectra, ett av Midroc New Technologys portföljbolag, tilldelades den 23 oktober det prestigefyllda SACC New York – Deloitte Green Award. Den svensk-amerikanska handelskammaren i New York delar årligen ut priset till ett företag

“Heliospectra tilldelas Green Award som ett erkännande av företagets banbrytande arbete inom området förbättrade jordbruksresultat och hållbar växthusodling, där utvecklingen av Heliospectras intelligenta LED-system är framträdande. Bolagets affärsidé är att utveckla och sälja effektiva belysningssystem som ger kontroll över växternas tillväxt och kvalitet. Heliospectras patenterade teknik kan minska energiförbrukningen med upp till 50 procent i växthus och samtidigt producera en gröda som både ser ut och smakar bättre, och som dessutom har en längre hållbarhet.”

 

– Vi tycker att det är fantastiskt att få denna utmärkelse. Vårt team har verkligen fokuserat på att skapa produkter som kan ge oss en miljövänligare framtid och det är roligt att det hårda arbetet uppmärksammats. Det finns många framgångsrika företag som arbetar med miljövänlig teknik, så att utses till vinnare av det här priset är en stor ära, säger Staffan Hillberg, vd på Heliospectra.

Utmärkelsen delades ut av HKH prinsessan Madeleine under en galamiddag i New York den 23 oktober. Prinsessan Madelene närvarade både vid SACC New Yorks Green Summit samt vid Royal Gala Award Dinner. Även Steve Trygg, juryordförande och vice ordförande för SACC New York närvarade vid festligheterna. Utmärkelsen är en av flera som Heliospectra tilldelats under 2013, ett för bolaget oerhört spännande år. I våras blev bland annat det nya systemet, L4A Serie 10, som lanserades tillsammans med en avancerad mjukvara för kontroll av belysningssystemet uppmärksammat både i Sverige och internationellt. Båda uppmärksammades snabbt av forskningsinstitut världen över. Ett av dem, det tyska Aerospace Centre (DLR), använder tekniken med målet att i framtiden odla grönsaker i rymden.

– Våra biologer och ingenjörer fortsätter att arbeta tillsammans och som ett resultat av det arbetet kommer marknaden snart att se mer innovativ miljövänlig teknik sprungen ur vårt laboratorium i Göteborg, berättar sälj- och marknadschefen Christopher Steele. Exakt vad det innebär kan inte avslöjas än, men Steele försäkrar att marknaden inte kommer att bli besviken.

Om Heliospectra:

Heliospectra grundades 2006 och specialiserar sig på intelligent ljusteknologi för växtforskning och växthusodling. Heliospectras produkter baseras på djup kunskap inom växtfysiologi och fotosyntesen tillsammans med ett unikt sätt att tillgodogöra modern LED-teknik. Efter sex års utveckling i Sverige har företaget nu börjat expandera på den internationella marknaden. Företaget har samlat in över 4.48 miljoner dollar i riskkapital och har fått över 2.6 miljoner dollar genom akademiska stipendier. Man har också mottagit ett flertal utmärkelser för sin framtidtänkande teknologi. Läs mer på www.heliospectra.com

För mer information, vänligen kontakta:

Göran Linder
VD, Midroc New Technology
goran.linder@midroc.se
Tel: 010-470 70 61

Staffan Hillberg
VD Heliospectra
staffan@heliospectra.com
Telefon: +46 31 40 67 10
Mobil: +46 708 36 59 44

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här