23 augusti 2013

Midrocs bostäder klassvinnare till Årets Stadsbyggnadspris i Malmö

De 108 nybyggda bostadsrätterna Riberstrand (Brf Havsljuset) i Västra Hamnen belönades under Stadsbyggandets dag i Malmö som klassvinnare i kategorin bostäder. Priset delas årligen ut av Malmö stad.

Kommittén för Årets Stadsbyggnadspris hade också nominerat Bostadshuset Klippern 2 i klassen Årets Gröna Lans och Cementa i Årets Skyltpris. Malmö Centralstation vann Årets stadsbyggnadspris och representerade kategorin verksamheter. Dessutom delades ett hedersomnämnande ut för Sjöbergska palatset.

Ur Juryns utlåtande om Midrocs bostadsprojekt:

"Med tillkomsten av Strand- och Parkhusen har området utmed Västra Varvsgatan fått en sammanhållen ljus och attraktiv bostadslinje och därmed också givit området en stadsmässighet som tidigare saknades och är ett värdigt tillskott till stadsmiljön i Malmö."

Midroc representerades under prisutdelningen av Lars Brossing, Karin Skiöld och Liselott Wickzén.

Anders Koch, affärschef i Midroc Property Development:

- Med funktionalistiska värden och livskvalitet som utgångspunkt ville vi skapa hem för en ny generation malmöbor där hav, park och stad förenar det bästa av världar. Det gläder oss mycket att Malmö stad har valt att uppmärksamma projektet, både för de starka boendekvaliteterna men också för att projektet bidrar till en hållbar stadsutveckling.

Om Riberstrand (Brf Havsljuset 1-5)

Kvarteret Riberstrand bidrar till en ny stadsmiljö när stråket från Limhamnsvägen mot Västra Hamnens riktmärke Turning Torso färdigställs. Det utgörs av fem huskroppar, Brf Havsljuset 1-5, med totalt 108 bostadsrätter. Tre "Strandhus" ligger längs med Västra Varvsgatan och två "Parkhus" längs med Jungmansgatan och Kockums Park. Den upphöjda gården är skyddad och ger goda möjligheter till uteliv och umgänge.

Fastighetsutvecklare: Midroc Property Development AB

Arkitekter: Johan Celsing arkitektkontor och Metro Arkitekter

108 lägenheter, 8 lokaler samt garage/källare med tillhörande teknikutrymmen samt innergård.

Total yta: 11 100 kvm, varav boyta 7 400 kvm

Garage med 110 platser

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Koch, affärschef, Midroc Property Development AB

010-470 74 15, anders.koch@midroc.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här