26 juni 2013

Heliospectra - ett av världens mest miljöinnovativa bolag

För andra året i rad listar den internationella miljöorganisationen Sustania världens 100 bästa miljöinnovativa företag. I år har Heliospectra, Midroc New Technologys portföljbolag, tagit en plats på den prestigefulla listan.

För att kvala in på Sustanias lista krävs det att företaget uppfyller ett flertal krav. Dels krävs en utvecklad, testad teknik som är klar att använda, dels att tekniken också innebär miljöfördelar och samtidigt är ekonomiskt hållbar. Dessa kriterier rimmar väl med Heliospectras energisnåla ljussystem. Systemet gör det möjligt att få växthusodlingar att växa snabbare och smaka mer samtidigt som det sker en energibesparing på upp till 50 %.

Andreas Gunnarson, Investment manager på Midroc New Technology är även han övertygad om Heliospectras potential,

– Det här är en otroligt spännande produkt som passar väl in i vår portfölj. Vi investerar bara i bolag som har banbrytande produkter som gör världen bättre. Heliospectra har potential att radikalt förändra en i övrigt traditionellt konservativ industri.

Till hösten kommer ett av de 100 utvalda företagen att utses till ensam vinnare av priset Sustania Award.

Om Heliospectra

Heliospectra, som grundades 2006, har sitt ursprung i forskning inom växtbiologi. Affärsidén innebär att man styr plantors tillväxt genom särskilda kombinationer av ljusvåglängder. Nyckelperson är den kanadensiska forskaren Tessa Pocock, vars unika kunskaper om ljusets påverkan på växter nu ska tas till marknaden.

Om Midroc New Technology

Midroc New Technology som ingår i Midroc Europe, investerar i banbrytande idéer med global potential inom miljöteknik, biomedicin och hållbar utveckling. Förutom kapital erbjuder företaget sina portföljbolag hjälp med ledning, affärsstrategier och tillgång till spetskompetens.

För mer information vänligen kontakta,
Göran Linder, 010-470 70 61, VD Midroc New Technology

 

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här