01 juli 2013

Energisatsning i Stockholm

Nu gör Midroc Project Management en storsatsning på Stockholmsregionens energimarknad och startar en ny enhet i huvudstaden.

– Vi har precis börjat och är redan i full gång. Till årsskiftet hoppas jag vi är omkring fem medarbetare. Nästa år är vi det dubbla, eller tre gånger så många, säger Anders Taflin som har rekryterats till Midroc Project Management för att leda satsningen.

Han har många års erfarenhet av energibranschen, både som konsult och som chef. Nu letar han efter fler energikonsulter, projektledare och energiingenjörer som vill vara med på resan.

– Vi ska växa organiskt och bygga upp enheten långsiktigt med inriktning på kompetens och bra inställning, säger han och poängterar den stora tillväxtpotentialen han ser i Stockholm.

Han menar att huvudstaden växer och det byggs många nya anläggningar. Att de stora energibolagen Vattenfall, E.ON, Fortum,Forsmark och Svenska Kraftnät satsar mycket i området just nu.

– Stora delar av infrastrukturen grundlades på 60- och 70-talet, så den är mer än femtio år gammal. Det är dags att förnya den nu, säger Anders Taflin.

En förutsättning för att komma in på marknaden är att ha ramavtal med de stora aktörerna. Det har Midroc.

– Vi är A-leverantör till flera stora energiföretag och det är en förutsättning för att kunna bygga upp den här enheten. Om vi har rätt kompetens får vi uppdraget och slipper all formalia.

Midrocs kontor i Göteborg var först ut med en energifilial som startades 2007 och de har redan en bas med flera framgångsrika projekt.

– De har byggt upp en djup kompetens inom energiområdet och den vill vi naturligtvis föra vidare till östra delen av landet.

Vill du veta mer, kontakta gärna:

Anders Taflin
Telefon: 010-470 72 14 eller via e-post.

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här