10 mars 2013

En ny siluett på Dalaplan i Malmö

Det finns stor efterfrågan på centralt belägna lägenheter med närhet till kollektivtrafik. MKB bygger tillsammans med Midroc ett 15 våningar högt hus med 56 lägenheter vid Dalaplan.

Med sitt centrala läge ligger höghuset nära goda kommunikationer samt nära Pildammsparken, Malmös största arbetsplats SUS (Skånes universitetssjukhus) och shoppingstråken.

– Vi vill att höghuset ska tillföra nya kvaliteter till kvarteret. Ett högt hus markerar platsen – det blir som en annonspelare för det nya Dalaplan. Vi vill skapa en unik byggnad med stort symbolvärde som ökar de boendes stolthet över sitt kvarter, säger Susanne Rikardsson, affärsutvecklingschef hos MKB.

I och med nyproduktionen förtätar MKB staden. Bolaget har långtgående ambitioner då det gäller social och ekonomisk hållbarhet för sitt hus. Exempelvis en modern stortvättstuga i entréplan, där flera personer kan tvätta samtidigt i energisnåla maskiner, vilket är tidseffektivt. Lägenheterna blir små men välplanerade och ljusa med stora karakteristiska fönsterpartier.

– MKB:s val att handla upp entreprenaden i samverkan har gjort att vi tillsammans har hittat möjligheter att nå beställarens mål för att kunna realisera projektet, säger Markus Hammarström, avdelningschef på Midroc Project Management.

Av de 56 lägenheterna är 52 stycken tvåor och 4 stycken treor. 54 lägenheter finns i det nya huset, två lägenheter byggs i den befintliga fastigheten där det tidigare legat en pizzeria. Hyran är ännu inte bestämd. Inflyttning sker sista kvartalet 2014.

Fakta:

Total byggyta: 3 100 kvm Bostadsyta
Lägenheter: 52 stycken 2 rum och kök (45-53 kvadratmeter) och fyra stycken 3 rum och kök (85-90 kvadratmeter)

Husarkitekt: Jonas Johansson, Jais Arkitekter AB

Planarkitekt: Malin Backman

Geografiskt område: Dalaplan, Malmö

För mer information kontakta:

Hans Ranelycke, byggprojektledare MKB, 040-31 33 86

Susanne Rikardsson, affärsutvecklingschef MKB, 040-31 34 60

Margaretha Söderström, kommunikationschef MKB, 040-31 33 55

Markus Hammarström, avdelningschef Bygg Region Syd, Midroc Project Management, 010-470 72 63

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här