19 juni 2012

UngBo12 - tävling för arkitektstudenter

Nu är alla tävlingsbidrag inlämnade och förslagen ställs ut på Form Design Center i Malmö.

I Malmö har en tävling om bostäder för unga pågått sen i höstas, kallad UngBo12. Initiativtagare är Malmö stad, och tävlingen sponsras av tio byggherrar och fastighetsbolag i Malmö, däribland Midroc.

Syftet är att sätta fokus på frågan om bostadsbristen bland unga i framför allt storstäder, och att stimulera byggande av bostäder som unga i Malmö kan efterfråga.

I UngBo12 ingår en tävling för arkitektstudenter. De har kunnat lämna förslag på bostäder till fyra olika tomter i Malmö. Fokus oavsett tomt har varit att hitta lösningar som gynnar byggandet av bostäder för unga.

Förslagen kommer att ställas ut under Almedalsveckan, och vinnarna koras i Visby den 7 juli. Redan nu kan du se förslagen i en utställning på FormDesign Center i Malmö.

Juryn till arkitektstuderandetävlingen bedömer de utställda bidragen.

Den 1-30 september genomförs också en Ungdomsbostadsmässa i Malmö, och vinnarna kommer bland annat att representeras där i form av en uppbyggd lägenhet i full skala.

Läs mer om UngBo12 på www.ungbo12.se

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här