20 november 2012

Midroc tecknar avtal med MKB

Midroc har tecknat avtal med MKB avseende försäljning av 187 hyresrätter i Västra Hamnen i Malmö. Projektet omfattar 18 000 kvadratmeter nya bostäder inklusive verksamhetslokaler i bottenplan samt ett underjordiskt garage.

Midroc har utvecklat det nya kvarteret som blir granne med World Trade Center och Park Inn by Radisson i Västra Hamnen. Byggnaden blir 5-11 våningar hög. Lägenheterna i de översta planen får utblickar mot Öresund och centrum, och många lägenheter får utsikt över nyanlagda Kockums Park. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1 och 4 rum och kök, med flest 2:or och 3:or.

Magnus Skiöld, vd för Midroc Property Development:
- De nya bostäderna inom World Trade Center Malmö kommer att berika området. Vi ser stora fördelar med att etablera nya kontor, bostäder och servicefunktioner i samma kvarter, och det är också i linje med Malmö stads strävan efter att skapa en blandad stadsbebyggelse.

- Jag är mycket nöjd med projektet. MKB bidrar i stor utsträckning till nyproduktionen i Malmö. Med kvarteret, som har arbetsnamnet Sjöjungfrun erbjuder bolaget nya, attraktiva lägenheter i ett av Malmös viktigaste tillväxtområden, säger MKB:s ordförande Lars Svensson.

Projekteringsarbeten pågår och byggstart kommer att ske så snart bygg- eller marklov erhållits. Preliminärt kan det ske kring årsskiftet. Byggtiden är drygt två år.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Skiöld, vd, Midroc Property Development AB
010-470 74 05, magnus.skiold@midroc.se

Fakta:

Total byggyta: ca 18 000 kvm BTA med 187 lägenheter och lokaler om totalt 665 kvm
Lägenhetsstorlekar: från 1 RoK på 47 kvm till 4 RoK på 110 kvm
Arkitekt: Juul Frost Arkitekter i Köpenhamn
Miljöcertifiering: bostäderna kommer att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver
Geografiskt område: hörnet av Stora Varvsgatan/Skeppsgatan i Malmö, invid nyanlagda Kockums Park

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här