15 februari 2012

Midroc bygger nytt hotell i Lund!

Midroc Property Development har fattat beslut om uppförande av ett nytt hotell i Lund. Hotellet har samtidigt sålts till Fastighets AB Balder, som tillträder fastigheten efter färdigställande.

Hotell Park Inn by Radisson i Lund får 192 rum, restaurang och konferens för 150 personer. Det kommer att stå klart till årsskiftet 2013/2014. Fastigheten omfattar 9 300 kvm och innehåller 192 dubbelrum, konferensutrymmen, restaurang för 150 personer samt bar/loungeyta och fitness/relax. Hotellet ligger utmed E22 vid Lunds nya motorvägsavfart, Råby trafikplats.

Ett nytt utvecklingsområde i Lund

– Byggstarten av det nya hotellet i Lund är betydelsefull eftersom den innebär starten på vårt nya utvecklingsområde, berättar Peter Syrén, vice vd i Midroc Property Development. Vi planerar också för ett nytt World Trade Center och ett parkeringshus för ca 475 bilar. Utbyggnaden omfattar totalt ca 28 000 kvm kontor, företagsbostäder och hotell.

– Området liknar World Trade Center Malmö, som ägs och förvaltas av Midroc. Det utgörs av kontorsfastigheter med kontor, reception, restaurang, konferens, butiker och gym. I anslutning finns även ett nybyggt hotell och bostäder. Sammanlagt arbetar idag över 1 500 personer inom World Trade Center Malmö i över 80 olika företag/organisationer.

Kommer att drivas av Winn Hotel Group

Hotell Park Inn by Radisson kommer att drivas av Winn Hotel Group.
- Lund är en dynamisk stad med positiv utveckling, där vi ser att det kommer finnas behov av fler hotellrum i området. Hotellet får ett riktigt bra läge med närheten till Tetra Pak och motorvägen samt intill det planerade World Trade Centret. Det är en spännande region att verka i helt enkelt, säger Anders Junger, koncernchef i Winn Hotel Group.

- Det är glädjande att vi kommer att utöka Balders fastighetsportfölj med ytterligare en fastighet i den intressanta Öresundsregionen. Att fastigheten uppfyller kraven för Green Building, gör det hela extra roligt, säger Balders VD Erik Selin.

Midroc Property Development är fastighetsägare och byggherre. Byggnaden kommer att projekteras med miljövänliga material och uppfylla kraven för Green Building. Byggstart sker i mars 2012, och överlämnande är planerat till årsskiftet 2013/2014. Midroc har upphandlat NCC som entreprenör för byggnationen. Köpeskillingen uppgår till 225 miljoner kronor.

Ytterligare information:

Peter Syrén, vice vd, Midroc Property Development AB, 010-470 74 06
Anders Junger, koncernchef, Winn Hotel Group AB, 070-342 45 00

Januari 2022 blev vi Granitor

Som Midroc har vi tillsammans med kunder och partners utvecklat hållbara lösningar i över 25 år. Nu har vi blivit Granitor. Samma människor, samma engagemang, samma möjligheter – nytt namn.

Läs mer om namnbytet här